NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1347512
Tjena!

Har en V50 d3 -11 där hö strålkastare börjat krångla. Fukt har det varit i hö strålkastare sedan jag köpte bilen för ett år sedan. Trots försök att täta så läcker det in efter några dagar, har stundtals varit rätt blött i stålkastarhuset. Hade problem förra vintern ett par gånger med ”lampfel halvljus” men det brukade lösa sig genom att starta om bilen. I höstas började halvljuset flimra tillsammans med felkod ”lampfel halvljus” och sedan ett par veckor är halvljuset stendött tillsammans med felkoden ovan.

Tänkte fixa ett nytt strålkastarhus då jag inte får det tätt, har någon ett köpråd om vad man ska skaffa? Kollar man på nätet finns flera fabrikat runt 1500:- Är det då bara själva strålkastarhuset som ingår, och sen får man flytta över styrdon och ballast från gamla strålkastaren (om dom nu fungerar, kan ju vara dessa som är orsaken till döda halvljuset). Jag har inte riktigt hängt med i xenon-åldern och blir inte klokare trots jag googlar och läser.

Är tex en sådan här kompatibel med xenon?
https://m.bildelaronline24.se/abakus/7762153

Skulle kunna åka till en Volvohandlare, men gissar att det kostar mer än vad jag gav för bilen ungefär.
#1347519
Det är ju det här jag inte blir klok på. Hur vet jag vad jag har för lyktor på bilen nu. Har slagit på mitt regnr på flera bildelssajter, men får uppenbarligen förslag på felaktiga delar således. Lyckas inte överhuvudtaget hitta en reservdelsstrålkastare i xenonutförande på någon sida. Kurvljus tror jag inte att jag har, det borde jag ha märkt.
#1347520
Orren skrev: mån 11 nov 2019, 21:56 Det är ju det här jag inte blir klok på. Hur vet jag vad jag har för lyktor på bilen nu. Har slagit på mitt regnr på flera bildelssajter, men får uppenbarligen förslag på felaktiga delar således. Lyckas inte överhuvudtaget hitta en reservdelsstrålkastare i xenonutförande på någon sida. Kurvljus tror jag inte att jag har, det borde jag ha märkt.
Alka tre sorterna av strålkastare finns i länken i mitt förra inlägg.
Vad du har för strålkastare kan man se på ditt ljusvred till vänster om ratten.
#1366029
Har själv köpt begagnade från Bildelsbasen. Båda jag köpt har läckt och blivit fuktiga på insidan, så det var några tusenlappar bortkastade.

Finns det verkligen inte NÅGON som tillverkar eftermarknadslyktor som passar med d1s? 😭
Utrustning V60

Sen måste jag kommentera panorama som har[…]

Startproblem v70xc -98

Hej! Har en v70xc 98, importerad av tidigare ä[…]

Utrustningslista

Ok. Tackar för snabba svar. Jag står &o[…]

Drog på sommarhjulen även på samb[…]