- tor 12 aug 2010, 22:43
#436463
Naturligtvis vet inte atmosfären något om ursprunget, men det gäller den naturliga balansen. Växterna suger i sig koldioxid tillsammans med fotosyntesen. (Solljus, vatten och koldioxid). Om det då finns lika mycket koldioxid som jordens samlade växter behöver, så blir det ju aldrig något överskott. Så har det fungerat i miljontals år innan människorna kom. Nu släpper vi lös all den koldioxid som låg lagrad i underjorden i form av kol, gas och olja. Och detta har vi gjort på lite mer än 100 år, av jordens totala ålder, som jag har för mig är ungefär 4,5 miljarder år. Undrar någon varför det blir obalans?
I urtiden var det i stort sett bara utsläpp från färdigvuxna döda träd och annat samt från gräsätande djur, plus ett och annat vulkanutbrott, som stog för koldioxidutsläppen. Även naturliga skogsbränder förekommer nu som då. Där kommer en hel del. Men det kunde naturen återställa genom att växa mer. Haven och sjöarna lagrar också koldioxid, men inte så mycket som tidigare. Det beror på försurningen.
Det är sant att alla Indier äter inte kött, men i den jättenationen (folkmängdsmässigt) finns det massor, massor av livsåskådningar och religioner bl.a. som styr människors liv. Bara officiella språk i Indien är något mellan 200 och 300 till antalet. Lägg därtill alla dialekter! :shock: :shock: :shock:
Så det finns alla sorters matkulturer i Indien. Även om några av dom är vegetarianer. I Kina är dom ännu fler, men dom flesta har redan från början (ett par - tre tusen år bakåt) en matkultur där kött ingår. Nu har dom också börjat få pengar. Då vill dom bli som oss "rika västerlänningar" och äta mer kött.