Volvo 700, 900, S/V90 (95-98) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...t.e.x B230A, K, E, F och så vidare....

Moderator: Moderatorer

av wallentin
#1424803
Har en 940 ltt -96 . Kollade oljan igår, och oljan var så tunn så den rann ned på undersidan av ojestickan innan ja han se hur mycket det var på stickan . Var inga problem och kolla oljan för 2 veckor sedan då uppförde sej oljan normalt på stickan . Har kört 200 mil efter senaste service. Kan väl inte va bra?
av wallentin
#1424900
Har inte kollat komp på motorn . Är nog rätt sliten eftersom bensinen hamnar nere i oljan.
av Rådlös
#1424915
Vatten t.ex. Det kommer att rinna av oljestickan på det sätt som du beskriver. Men bensin späder bara ut oljan. Både oljan och bensinen är ju "släkt" med samma ursprung. Därför blandar dom ihop sig och borde rinna lite annorlunda.
Om du är experimentellt lagt, töm ur ett par deciliter motorolja och låt det stå lite i en glasburk. Om det finns vatten kommer det att skikta sig i burken. Skiktar det sig inte, så är det sannolikt att det är bensin i oljan.
Användarvisningsbild
av Lucif3r
#1424986
Vatten i oljan är rätt svårt att ta miste på. Det blir som sagt cremefärgat och dessutom geggigt.
Onormala mängder(alla bilar läcker alltid lite bensin ner i oljan) bensin i olja kan vara svårare att identifiera. Olja och bensin är som sagt "släkt" och blandar sig(=mer eller minder ingen visuell skillnad), men iom. att det bl.a. är olika viscositet på bensin och olja, så med tillräckligt mycket uppblandad bensin så kan oljan "rinna av som vatten"på stickan. Jämnför med t ex en trädgårdsmaskin som ska ha oljeblandad bensin, den bensinen rinner fortfarande lika lätt som ren bensin. Det blir lite av samma effekt på oljan i bilen om det läcker ner tillräckligt mycket bensin.

På en "normalsliten" motor så ska oljan inte lukta nämnvärda mängder bensin efter ynka 200mil.
Ett komptest och s.k. leakdown-test vore nog ingen dum idé.

Ok, tack! Så den kan inte vara trasig inuti […]

sensorring abs höger fram v50

Prova byta givare först, har svårt tro […]

Det där problemet hade jag också f&arin[…]

T8 har 70 liters tank B5-B6 har 71 liter det skilj[…]