Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av AndS
#1416518
KnotVillage skrev: fre 04 dec 2020, 22:32 Ett systemet som aldrig skulle lanseras. Ger vara dåligt rykte. Det funkar, precis. Mer än så är det inte.

Nu har du väl hoppat i galen tunna, om någon använder ett system på fel sätt så innebär det inte att det är systemets fel utan användaren som inte lärt sig eller förstått dess syfte funktion, vilket gäller även 360 kamera.
Det är ett hjälpmedel i rätt situation, AWD är suveränt när jag drar tungt släp på slirig mark, när snö ligger på småvägarna jag kör, däremot ingen lösning för att t.ex. kunna köra fortare i besvärligt väglag på landsväg. Det är du som användare som är problemet om du tolkar det så utifrån vad du skriver i inlägget.
På samma sätt med 360 kamera som ger en bild som ska vara tillhjälp för de som behöver den funktion, men du måste lära dig des syfte och även begräsning- Har den inte själv, inget behov, men kan säkert vara till hjälp för andra.
Grunden är att förstå syftet med en funktion, hur den fungerar och dess begräsning, så är det bara. ;-)
av KnotVillage
#1416536
Visko var katastrof. När det var kallt kunde det ta 7-8 sekunder innan den börja driva, hur är det användarerelaterat? Ställa av bilen på vintern. När jag skriver att Volvos 360 är katastrof om man jämför med många andra så får du välja vilka ord du vill, katastrof använder jag och du skriver begränsningar. Precis som med Visko vågade folk inte köpa AWD för dom visste precis hur uselt det gamla var och jag tror samma sak kommer hände om nu Volvo kommer med 360 värt namnet, som inte har alla dessa ”begränsningar”.
av AndS
#1416544
KnotVillage skrev: lör 05 dec 2020, 10:32 Visko var katastrof. När det var kallt kunde det ta 7-8 sekunder innan den börja driva, hur är det användarerelaterat? Ställa av bilen på vintern. När jag skriver att Volvos 360 är katastrof om man jämför med många andra så får du välja vilka ord du vill, katastrof använder jag och du skriver begränsningar. Precis som med Visko vågade folk inte köpa AWD för dom visste precis hur uselt det gamla var och jag tror samma sak kommer hände om nu Volvo kommer med 360 värt namnet, som inte har alla dessa ”begränsningar”.
Nu trampar du dig ännu djupare i tunnan, varför dra upp historia. Vill du inte ta till dig syfte, funktion och begränsning.
Du får acceptera att 360 kamera kanske inte passar dig och dina förväntningar idag, men för många kan det vara ett hjälpmedel även i nuvarande utförande.
På samma sätt som man i forumet skriver negativt om PA-funktionen och tror man köpt en självkörande bil, när det inte alls är så utan en hjälpfunktion som stöd att hålla avstånd till andra fordon och inom körfältet och i tidig utvecklingsfas.
I takt med utvecklingen kommer 360 kamera att bli bättre precis som dagens generation av AWD är idag (finns åsikter om de olika generationernas förträfflighet men det är nu historia i andra forumdelar)
av KnotVillage
#1416557
Xanthopteryx skrev: lör 05 dec 2020, 10:52 Vilka andra system fanns 2015/2016? När detta system togs i bruk?
Hur ofta kunde det ta 7-8 sekunder?

Och om det nu är så illa så varför ens köpa bilen i fråga?
Jobbade på Volvo under denna period och var det runt -15 så tog det sekunder av spinnande framhjul innan bakdäcken drev, det kallar jag inte begränsning utan ett misslyckande. Detta gällde alltså när oljan var kall.

Man kan vira in Visko och 360 i hur många lager silkespapper som helst men det är ett mycket dåligt hjälpsystem. PA däremot har jag inte mycket alls att säga något om så länge linjerna syns men det gäller ju alla bilar. En skulle då vara att den läste av bilen framför istället och följde efter den men tror den för den på PA 3 så länge den ligger framför.

Det går att lägga en banan kl. 3 eller 9 på ratten så kör bilen själv och man får båda händerna fria.

Alla har ju olika krav. För min del kunde dom plocka bort Blåtanden. Har haft den i mina bilar snart 8 år och har aldrig använt det, eller jo, testade det en gång på väg hem i nya bilen sen aldrig mer.

Vi behöver inte diskutera detta vidare tycker jag då meningen ändå är delad.

Om vi återgår till tråden, vad händer ryker ut en kamera på ett 360 system. Slocknar alla då?
av KnotVillage
#1416612
Yes. 4300 för komplett sats och 400 för mjukvaran. Var ganska bökigt att installera den då man måste rensa inredningen fram till passagerarstolen.
av beachman
#1416627
KnotVillage skrev: lör 05 dec 2020, 15:40 Yes. 4300 för komplett sats och 400 för mjukvaran. Var ganska bökigt att installera den då man måste rensa inredningen fram till passagerarstolen.
Ja, rätt mycket paneler som ska demonteras, inklusive passagerarstol!

https://accessories.volvocars.com/sv-se ... (17-)/2018
av KnotVillage
#1416657
Yes. Sen ska man dra kabel genom den redan trånga kanalen till bakluckan, den som går mellan bil och lucka.

Men ingen som vet vad som händer om en kamera på 360 lägger av. Slås alla ut då? Annars borde det gå att välja bara fram bak.

Även mig har dem lyckats behålla. Inte […]

Återkoppla gärna hur det gick :)

Motorstyrdator defekt?

Beskrivningarna i Vida lämnade en hel del att[…]

Fått tummen ur och förlängt Volv[…]