Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

#1414961
Variosboy skrev: tor 26 nov 2020, 12:50 För kanske tre år sedan hände det jag aldrig trodde kunde hända!

Jag fick nämligen räkningen för skatten på ena bilen, två räkningar för bro och trängselskatt, samt handledartilståndet i samma kuvert från transportstyrelsen!
Kändes imponerande! :-)
Något liknade kommer aldrig att ske igen 😂
#1414972
Ja, det måste ju ha varit något rejält galet där, för inte ska väl transportstyrelsen kunna skicka flera saker i samma kuvert? Jag fick tre kuvert från dem på samma dag här om månaden. 11 kronor i trängselskatt för ena bilen, 11 kronor i trängselskatt för andra bilen och sedan en faktura på 65 kronor i registerhållningsavgift på den ena. Då har jag ändå autogiro på allt så fakturorna är makulerade, men mycket papper och porto blir det för dem...
#1414977
TommyP86 skrev:Jag skulle gissa på att lösningen på påminnelseavgiftens storlek i förhållande till avgiften är att höja avgiften, eller ta bort den och införa en horribel kilometerskatt. Så, om det är möjligt, sluta gnälla Bild
Jag gnäller inte på väg/broavgiften. Gnäller på den horribla påminnelseavgiften som om ett företag hade satt samma % så hade VD åkt in.

Skickat från min SM-G970F via Tapatalk

#1414980
Perra83 skrev: tor 26 nov 2020, 11:20 Svärfar glömde att betala de där 5kr infrastrukturavgift från Motalabron och det blev mycket riktigt typ 400kr i förseningsavgift.
Jag åkte där den sista dagen i månaden en gång en fredag ner till brorsan. När ja sedan åkte hem på söndagen var det ju ny månad. Det kom slutligen två inbetalningskort vid olika tillfällen på vardera 5kr.
Haha fick också två i somras. Totalt 10 kr. Fick nästan sälja bilen för att ha råd :-)
#1415003
Betalbroar är självspelande pianon, i alla fall om de byggs på vältrafikerade leder. Titta bara på Stora-Bältbron mellan Odense och Själland, vinst till staten på 9 miljarder kronor per år. Bron kostade 43 miljarder DKK att bygga.
#1416698
Det påstås att avgiften på Öresundsbron ska försvinna när bron väl är betald. Förmodar att jag har fått träfracken innan det sker.
För övrigt är det en del manuellt hanterande även när Strålfors (nu Postnord) skriver ut breven.

Tur att bilen köptes på firma så […]

Mall för emblem?

@Zanders , Tanken har slagit mig med, men är[…]

Är hybriden död som biltyp?

Lägg därtill batteri som slits och beh[…]

Nu i efterhand har jag sett att flera byter ut gl[…]