Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1395450
Hej

Har en Volvo V70 2.0 F, årsmodell 2009 med fjärrstartsnyckel och start-stop-engine-knapp. Har aldrig haft några problem, alltid startat som den ska och så vidare. Besiktade bilen häromdagen och efter det lämnades lamporna på med någon inställning med följden att batteriet laddade ur. Har köpt startkablar, kopplade in enligt instruktionen, startade den andra bilen bara för att inse att nyckeln i V70:n inte fastnar i tändningslåset. Normalt stannar nyckeln kvar efter en lätt push och därefter trycker jag på startknappen men nu vägrar bilen ta emot nyckeln och den studsar bara ut direkt. Kan man starta bilen manuellt med den lilla grå nyckeln eller hur gör man för att kunna starta upp bilen med startkablar i? Har inga problem med batterierna i nyckeln, har provat båda.

Mycket tacksam för idéer och svar.
#1395475
I vilken kondition är batteriet? Mät över polerna plus och minus. Över 12 volt men gärna närmre 13 volt. När motorn går ska spänningen helst ligga runt 14 volt.

Om du har låg spänning när du mäter, prova att ladda batteriet. Om batteriet inte tar emot laddning kan det vara läge att ersätta det.

Batteriproblem i moderna bilar kan ställa till det rejält med alla möjliga problem.

Alternativ: Om bilen redan var olåst vid tillfället och du råkat ta fel nyckel (i sommarvärmen :-) )

Har det kommit skräp i hålet. Kika och dammsug. Hur ser nyckeln ut? Hur funkar den andra nyckeln?

Uppdatera hur det går!
Hoppas du får rätt på det!
:-)
#1395555
Batteriet i nyckeln behövs bara för fjärrupplåsning, inte när nyckeln sitter i startlåset. Har man keyless behövs det vid start också, om man lämnar nyckeln i fickan.
Du har väl motordrivet startlås, där nyckeln ska dras in? Jag har ju 2012 och 2016. Där puttar man in nyckeln själv, fast det gör vi ju aldrig, eftersom båda har keyless.
#1396040
Hej
Uppriktigt stort tack för alla svar. Det stämmer att det är ett litet hål där nyckeln ska placeras, man ger den sedan ett lätt knuff och då sugs den normalt in i hålet. Men studsar nu istället ut. Har köpt en batteriladdare enligt förslag och har den igång nu. Verkar dock lite märkligt, som om batteriladdaren startar, sätter igång och stänger av sig, startar på nytt, sätter igång och stänger av sig och så rullar det vidare på detta vis. Totalt igång ett par sekunder innan den omedelbart startar om igen. Köpte en billig laddare på Biltema, kanske borde köpt något bättre men tänker att den som ny ändå borde fungera en gång. Bilen är från 2009. Har den nu igång en tid ändå för att se om det ändå händer något.
Dubb eller friktionsdäck?

Den eviga diskussionen, dubb eller inte.... Vil[…]

Hej, Nu dyker ju nästa fråga upp.... […]

Hej, Tänkte uppdatera tråden för […]

Gasdämpare till bagageluckan

Det har funnits både elektrohydraulisk och e[…]