Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Life
#1382394
Spännande tråd. Har samma symtom/ljud (gnägg/orkeslös) vid vissa varvtal/motstånd med v70 1.6D.
Har provat att byta turboaggregaret med tillhörande slangar. Symtomen blev mycket mindre. Bilen går jämnare även om jag kan uppfatta en antydan till ojämn kraft runt 1500rpm. Har dessvärre fortfarande ljudet men mycket lägre och mer sällan. Är mycket intresserad av om ni andra helt lyckats bli av med eländet och hur!

Mvh
Leif
#1382401
Jag plockade ner turbon och rengjorde vnt spjället då det gick trögt, märktes när jag lossat tryckklockan, och bytte magnetventilen. Visade överladdning vid diagnos. Detta löste mina problem.
#1387789
Tjena har samma problem med min V70 1.6d. Bilen är hur slö som helst och har samma ljud som på videon. Om no vet exakt vad det kan vara så
Hade det varit uppskattat o få reda på. Har varit hos två olika mekaniker och den ena säger att det kan vara egr ventilen o den andra säger att det är nån form av läckage i rören nånstans men inget snack om turbon. När mekanikern koppla upp den på datan så nämner den inget om varken egr eller turbon. Har totalt kört fast här vill inte bli blåst av mekaniker som ska experimentera med plånboken min.
V90 tips

Här står lite mer om paket och utrustni[…]

Kontakten sitter på "utsidan", s&[…]

Bilder på era bilar

Eller större fälgar lättare än[…]

https://www.google.se/amp/s/blog.fcpeuro.com/volvo[…]