Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1380677
Gillar när det är tyst i bilen :-) hur man monterar bort inredningen finns bra beskrivet bland instruktionerna för tillbehör hos Volvo så det är ganska enkelt att lista ut hur det görs enklast.

Du klarar lätt att täta hålen på egen hand. Om du kan hissa upp bilen lite kommer du lättare åt, ännu bättre om du tar av hjulet.
Det går förmodligen att täta hålen med vilken gegga som helst men butyl håller länge och är relativt billigt.
#1381163
Det är ”bucklan”/hålet vid pilen.
Finns ett till mittemot, på andra sidan i tornet.
#1381281
Undrar bara. Är 2016 med 6500 mil,helt otänkbart då? Är inte barnsjukdomar åtgärdade redan? På Volvo eller Bilia. Nästa fråga. Kan man byta ratten? Gillar inte skarven,som är mitt i kransen. Bättre om den varit på baksidan av ratten. Bilen i fråga xc90 awd inscription,D5. Lite intresserad av bilen
#1381283
morfarginko skrev: tis 19 maj 2020, 07:31 Oj! Vilket jobb! Sjukt att behöva och ens kunna göra så mkt på en sån här bil?

Nu minns jag att du visat hålen i nån annan sträng här. Klarar man det själv när man i princip saknar tummar?
Ja eller att man skall behöva göra det på en nyare premium bil. Eller är Volvo inte Premium än kanske?
#1381296
snepo skrev:Undrar bara. Är 2016 med 6500 mil,helt otänkbart då? Är inte barnsjukdomar åtgärdade redan? På Volvo eller Bilia. Nästa fråga. Kan man byta ratten? Gillar inte skarven,som är mitt i kransen. Bättre om den varit på baksidan av ratten. Bilen i fråga xc90 awd inscription,D5. Lite intresserad av bilen
Många åker utan problem i en 2016 eller 2017 men antalet som haft problem är fler och vissa bilar är svåra att få ordning på. Föreslår du kollar upp historiken noga och även testar den ordentligt. Kan vara bra kolla med föregående ägare.
snepo skrev:Ja eller att man skall behöva göra det på en nyare premium bil. Eller är Volvo inte Premium än kanske?
Man kan helt klart tycka bilen skulle vara tystare från fabrik, men en egenskap avgör inte om en bil är "premium" eller inte. Och vad som är premium är högst personligt. Det finns många trådar om den frågan och det är OT. Vi valde köpa den väl medvetna om ljudnivån pga den sammanvägda kompromissen passar våra behov bäst just nu.
#1381317
Otroligt imponerad av ditt jobb bjornw, ska leta upp din gamla tråd. Det blir att tipsa en bekant om ditt arbete och framför allt var han kan börja...med bucklan/hålet.
Själv är jag mycket känslig för vägljud/oljud i bilar, så tillvida att jag ibland åker runt med Boses hörlurar...och då pratar vi drömscenario. Hade en Toyota Prius 2 dagar och säger ALDRIG MER...som att sitta i en tom ravioliburk som någon sparkar boll med..hua!! Nej tack
#1381405
Jag har en xc90 2017 april har aldr7g haft några problem med den. Det jag kan nämna är följande:
1.byte av bromsbelägg fram och bak efter 3 år
2.byte av batteri efter 3 år
Oljud i bilen från däcken kan vi diskutera. Hadde varit intressant att jämföra me den 2019/20 årsmodell. Det är det enda jag inte är 100% nöjd men jag kommer ihåg när jag hämtade bilen(köpte en ny) tyckte jag att den var tyst i jömförelse med min xc60 2015 jag hadde då.
Bagagerumsmatta XC60T8

Skillnaden måste vara väldigt liten, h&[…]

Xc 70 polis

Sen kan man fundera på vad det är f&oum[…]

Nu när jag kört ett tag med den renovera[…]

Så jag tog bort den idag (rolig placering f&[…]