Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1372945
Magnetventilen är väl till för laddtrycket?
Snubblade över den här videon för ett tag sedan o komma tänka på den när jag läste ditt inlägg

I början pratar han om "smatter" från den men det är mest en gissning från min sida, du kanske har någon i din närhet du kan provbyta med?
#1373203
MAP-/laddtrycks-sensorn var det första jag tänkte på när jag såg din rubrik eftersom jag hade nyligen liknande symptom när jag inte hade kunnat koppla in vakuum slangen dit, men det var främst för du redan hade uteslutit gasspjället (går att köpa begagnad fungerande gasspjäll för halva priset btw) som oftast är det första att misstänka.

Jag hoppas det löste sig till sist :)
#1373259
Jag har en förhoppningsvis bättre begagnad laddtrycksventil beställd från en skrot. Visserligen kan den vara 36000 mil gammal men annars köper jag en fabriksny om det kan hjälpa. Det är det värt. Det här skall testas. Efter det rigorös röksökning.
#1378511
Uppdatering:

Ingen skillnad med annan laddtryckssensor. Är bilen helt varm och har gått länge på högt varv och sedan står på tomgång så är det samma dippar.

Men... den bluddriga gången och rasslet under huven på låg växel som sedan upphör vid högt varv och bilen får en turbokick blev lite bättre med nytt luftfilter. Det är lite längre mellan gångerna man känner av problemet. Har det rasslat och bluddrat och sedan har bilen axat sig ur det en gång dröjer det ett tag innan nästa incident.
Waze i Apple CarPlay?

Hej! Waze varnar inte för fartkameror nä[…]

Volvo On Call

Fick svar från supporten: Hej Mikael, Ta[…]

Hej. Spjällhuset kanske. Ungefär så[…]

Överväxel skjuter säkringar

Det är reläet som omvandlar signalen fr&[…]