Volvo 850, S/V70 (97-00) , V70XC (98-00), C70 (98-05)
relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1366805
Hej. Jag har ett problem med fönstethissen på passagerar sidan fram. Det fungera inte att varken ta ner eller upp rutan varken HF=HÖGER FRAM ELLER VF=VÄNSTER FRAM. Har givetvis bytt ut knappsaterna på bägge sidorna men kan inte få HF att funka. Gjorde en liten test med att sätta i en knappsats som kommer från förar sidan på passagerar sidan dock så fick jag flyta ordning på kablarna i kontakten. Men när den kontakten kommer i så funkar det att ta ner o upp rutan. till och med auto ner funka men kan fortfarande inte styra rutan från förar sidan. För då slocknar ljuset i den knappsatsen på passagerar sidan så länge jag håller knappen intryckt. Har också så klart kollat efter kabelbrott finns inget som jag kan se. Har funderat på om det sitter något mer relä (förutom det som sitter i VF knappsats) . Kännde att relä 105 tror jag att det var blev varmt medans det andra inte var det. Då var bara radioläget på.finns det någon som har någon idé eller kan länka till El scheman som är betydligt mer utförliga än dom standard scheman som redan finns på nätet. Jag suger åt mig alla idéer å förslag som förhoppningsvis kommer att hagla in nu :-).
#1366954
Jag misstänker kortis i HF knapp. Är den kass på rätt(eller fel) sätt, så fungerar det inte att hissa från förarsidan heller.
Samma gäller om man tar bort knappen helt.

Prova med en knapp från någon av bakdörrarna(kontrolle att dom faktiskt fungerar först) i HF. Om du då kan styra HF ruta från både knappen och förar-knappen så är det HF knapp som är kass och behöver bytas.

Är felet fortfarande kvar så måste det vara fel på kablaget någonstans på vägen, behöver nödvändigtvis inte vara i just dörren.
#1370228
Ingen som har något el-schema för fönsterhissarna helst som man ser ALLT då menar jag varenda kabel relä etc. För dom som jag hittat hjälper mig inte så mycket tyvärr då man inte kan komma vidare.
#1370331
Corner skrev: ons 18 mar 2020, 08:36 Ingen som har något el-schema för fönsterhissarna helst som man ser ALLT då menar jag varenda kabel relä etc. För dom som jag hittat hjälper mig inte så mycket tyvärr då man inte kan komma vidare.

Att det är en S/V70 kan man ju gissa sig till men årsmodell behövs också för det finns skillnader dem emellan.
Utrustning V60

Sen måste jag kommentera panorama som har[…]

Startproblem v70xc -98

Hej! Har en v70xc 98, importerad av tidigare ä[…]

Utrustningslista

Ok. Tackar för snabba svar. Jag står &o[…]

Drog på sommarhjulen även på samb[…]