Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av MagnusGbg76
#1359360
Hur träffsäkra är egentligen dessa apparater? Finns för 999kr på Biltema och verkstan tar 500 kr för en sökning... När sökning sker kommer det fram felkoder som sedan ska "tydas". Hur träffsäkert är detta tro? Om det står felkod på ex lmm så kan det ju vara flera olika saker ändå.. Är felsökningen mer för att begränsa till ett visst område?
Användarvisningsbild
av Allinug
#1359369
Jag har Biltemas och det som man får ut är ju dels en generell felkod men även Volvo-felkoden. Sedan får man ju googla vidare för att ta reda på vad felkoderna verkligen kan betyda.

Men det bästa är att man kan släcka felkoderna själv ifall man misstänker att det bara är något tillfälligt. Så man slipper åka till Volvo för att få höra ”vi tar bort felkoden, så får du komma tillbaka om felet kommer tillbaka”. Så jag tycker läsaren var värd pengarna enbart för det.
av MickeM
#1359396
MagnusGbg76 skrev: fre 17 jan 2020, 13:37 Hur träffsäkra är egentligen dessa apparater? Finns för 999kr på Biltema och verkstan tar 500 kr för en sökning... När sökning sker kommer det fram felkoder som sedan ska "tydas". Hur träffsäkert är detta tro? Om det står felkod på ex lmm så kan det ju vara flera olika saker ändå.. Är felsökningen mer för att begränsa till ett visst område?

Biltemas Volvo scanner läser ut samma sak som Volvos utrustning.

Alltså, felkoder måste tolkas.
Ibland, men inte alltid pekas en specifik detalj ut helt korrekt. Ibland måste man förstå, och/eller ha symptomen klara för sig, för att få ett sammanhang.

Helt klart är, att utan felkoder vet du inte ens vart du ska börja utöver det uppenbara med läckande slangar, lösa kablar, osv.

På tidiga 80talet och tidigare kom man långt med en skruvmejsel, testlampa och "känsla" när man försökte bilmotorer.
Det gör man inte längre...
Men det nu, och då, har gemensamt, är att ett visst kunnande behövs.

Har man felkoden/erna och en tydlig beskrivning av felsymptomet (hellre för mycket än för lite) kommer man långt med Google och forum som detta.

Antar att den har elektrisk handbroms? Hur frigjor[…]

Det är inget skämt Nu blev det &aum[…]

Rails Volvo V70II -08

Har du lyckats hitta en utan är det mer eller[…]

Volvo 740 fälg

Centrum är ju 1,7mm mindre så är l[…]