Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av ERIKRE
#1326998
Min Volvo v70 ii 2008 2.0 d starar inte.
Händer inget när man trycker på startknappen, helt tyst utom att det klickar på ett ställe i kupén.

Gjort:
Säkerställt att solenoiden funkar (check)
Jordat motor och kaross med minuspol på batteri för att eliminera ev jordfel.
Inga felkoder hittade

Hittat följande symtom:
Mätt upp signalkabeln till solenoid, får ingen spänning
Spänning sjunker ej när jag försöker starta bilen.

Finns det några reläer eller säkringar som kan vara trasiga?
Kan det vara fel på nyckel? (får ej upp felmeddelade i dissplayen)

Kommer återkoppla i tråden när jag löst problemet.
Senast redigerad av 1 ERIKRE, redigerad totalt 0 gånger.
av ERIKRE
#1327008
Har ingen start- stop funktion i min bil, har dessutom manuell låda.
av ERIKRE
#1327089
Har bytt plats på reläerna igår och det funkade inte heller.
Jag monterade bort jordkabeln och putsade upp den ordentligt.

Märkte igår kväll att ena xenonljusen började blinka, misstänker att jag laddat ur batteriet allteftersom jag försökt få igång bilen.
Laddade med CTEK laddare över natten och bilen och bilen startade vid tredje försöket.

Mätte generatorspänning vid batteriet i morse när bilen var ingång, bilen laddade 15 volt för att därefter sjunka till 14,54 volt.
Mätte då vid batteripolerna, enligt min mening överladdas batteriet med risk för sulfaterat batteri. (Batteriet är ca 1,5 år)

Ska försöka mäta upp mellan generatorn när jag kommer hem, eventuellt en ny regulator kan behövas, detta behöver dock inte vara orsaken till startproblem.
av ERIKRE
#1327110
Gjorde en ny mätning på batteriet strax efter start, 16.17 Volt mellan batteripolerna!!
Förmodligen är batteriet har batteriet tagit skada medfört problem när bilen ska startas.
Blir att pröva med nytt batteri och ny regulator.
av ERIKRE
#1327220
Uppdatering:
Det var multimetern det var fel på, taskigt batteri gjorde att det blev fel värden. den laddar 14,4 volt. :mad:
Tillbaka på ruta ett. Bilen startar normalt nu.


Avvaktar till Vida Dice kommer hem så får jag läsa lite felkoder.
av ERIKRE
#1327920
Felet tillbaka, köpte nytt batteri för att ändå eliminera det ur ekvationen.

Drog då igång bilen med lina, motorn hoppade igång.

Därefter provade jag att starta bilen men knappen, det funkade helt plötsligt, provade 10 ggr till och det funkade utan problem.

Spontant känns det hela väldigt märkligt.
av ERIKRE
#1329527
Har läst bilen med vida, tre felkoder har jag gett mig an.

1, Gjorde rent gasspjället och tempgivare. 2, gjorde rent EGR ventil. 3, bytte ut styrdon för avgasregering (partikelfilter).

Nollställde därefter felkoderna och bilen har ännu inte krånglat. Kanske det var någon av dessa felkoder roten till problemet.
Tona sidorutor fram?

Okej...

Tack för alla tips! Ska prova smörja nu […]

V90 T8 MY20

Fabriken där dom tillverkar T8:an har semeste[…]

Vadning V90 CC

Och låt bli att stänga av motorn om du […]