Bilvård, lackering, däck, fälgar, styling och väghållning diskuterar vi här…

Moderator: Moderatorer

#1229908
Hej, ca 4 år sedan jag var här i forumet senast... :roll:
Jag behöver köpa 4 nya vinterdäck (friktionsdäck) till min V70 (MY13). Någon som har tips om rabattmöjligheterdäck - finns några såna för oss medlemmar här i "Jag rullar"?

Finns det möjligtvis några andra/olika rabbatmöjligheter för oss Volvoägare samlade på något speciellt ställe här på siten? Jag har för mig att jag har sett något för vindrutetorkare...men för däck...och ev annat?

Jag har kollat bythjul.com, och det verkar OK. Några erfarenheter - eller andra förslag?
Bilia.se har nu gått ut med 15% rabatt på vinterdäck (koden "däck15")...men även med deras rabatt blir det dyrare hos dem hos t ex bythjul.com
Tackar!
#1229918
Det är nätbutikerna, enorma prisskillnader mot för däckfirmorna här i stan iaf, kanske bättre utbud lokalt hos dig.
Jag tjänar 2-3k varje gång jag handlar märkesdäck, ska dok tillägga att jag inte betalar för omlägggningen.
#1242478
Lobocut skrev:http://www.dack365.se
http://www.dackonline.se
http://www.dackleader.se

Använd även prisjakt för att jämföra priser när du har bestämt dig för vilka däck du ska ha.
Men köpa ALDRIG däck i fysiska butiker.
Håller med skippa lokala däckbutiken det blir alltid en dyrare affär. För sex år sen gjorde jag den missen och det ångrar jag djupt, förlorade nästan 1200kr jämfört med webben. I år köpte jag hakka blue via prisjakt, där var ABS Wheels billigast. Källa https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4120278 , var inne på Goodyear ett tag men budgeten höll inte. (giga) hade bäst pris då

Vill du köra annat billigt så kolla på typ Däckonline (handlat där många gånger) de är billigast 9/10 fall.

Tillägger att Däckleader inte är svenskt. "AD TYRES INTERNATIONAL SLU.
Sätet finns på Carrer Bonaventura Armengol num 10, AD500 Andorra la Vella, Andorra."

Dom hade bra priser! har dock aldrig handlat där så kan inte yttra mig. Kan tänka mig att de finns fler här på tråden som inte haft bra erfarenheter av utländska sajter

Vid problem kan det bli jobbigt....
#1304632
dantefan skrev:ups ser att tråden är 1 månad gammal, du frode55 vad blev det för däck :lol: ???
Det tog mycket lååång tid innan jag kom till skott med att köpa nya sommardäck. Köpte och fick dem monterade på fälgarna/balanserade/och på bilen i går den 12 mars (rekordtidigt).
Kollade en hel del runt på nätet och söder om stan, och till slut blev det hos Däckspecialisten i Haninge (Vändelsöv 35).

Köpte 4 styck Michelin Primacy 4 (205/60 R16 96H XL. Betalade 6.000:- för hela kalaset .
(I priset ingick: De tog av vinterdäcken som var på bilen; tog sedan av de gamla sommardäcken från (sommar)fälgarna - som jag hade med mig i bagageluckan - och monterade på de nya däcken på fälgarna; balanserade dem och monterade dem på bilen.)
Jag lämnade även in mina vinterdäck (för första gång!) på Däckhotell hos Däckspecialisten; betalade 550:-/säsong för det (och då ingår förvaring, tvättning av däck & fälg, konditionskontroll, byta av hjulen samt kontroll av lufttryck).
#1304742
Jag har beställt däck från både dackonline och bythjul utan problem.

Ett tips är att välja ut det du vill ha på www.bythjul.com och knappa in allt som behövs, mejladress, adress och namn. Du går så långt du kan i processen, men du beställer dom inte. Efter några dagar kommer du att få en rabattkod på 5%.

Om man sedan köper enbart däck och måste få dom monterat, då lönar det sig att även kolla runt företag tar för detta. Det kan kosta allt från 150kr/däck till 500kr/däck, allt över 200kr per däck är bara löjligt och ska undvikas. Det är lite som verkstäder som tar extra för att skifta vinterhjul till sommarhjul på SUV och vanlig bil.

Det finns även samarbetspartners till nätsidorna som du kan beställa jobbet att få däcken på fälgen, du kan se priser innan du beställer. Dock ska du ringa och bekräfta priset hos verkstan innan du beställer. Finns exempel där man locka med låga priser, men när man väl är där så är det tillägg eller att dom priserna inte gäller.
#1304811
Minns när däck började bli billigare att köpa på nätet. Jag hade köpt en uppsättning på nätet och åkte till en däckfirma i Sthlm och frågade om de kunde lägga på dessa. Blev mer eller mindre utskälld för ”sånt där skit håller vi inte på med”...
”Ta dina postorderdäck och åk någon annanstans”


Idag ser det lite bättre ut, många däckverkstäder har avtal med Bythjul, dackonline etc, precis som nämndes ovan.
Sen lämnar jag inte till vem som helst, då det ibland ska repas hit och dit, speciellt med långa hylsan vid bulthålen.
#1304836
Finns även ett snällare sätt att säga ”Ta dina postorderdäck och åk någon annanstans”, och det är att ta hut löst dyrt för att montera däcken. Om man kom med egna däck till euromaster så skulle dom ha 1418kr för att montera endast 2 däck! :-o

Och dom skulle ha 10024Kr för 2 st 255/45 ZR20 NOKIAN HAKKA BLACK 2 SUV XL monterat och klart. :-D Samma däck på bythjul fick jag betala 5600kr plus 400kr för montering.
Rengöra fälgar

Får inte rent mina vinterfälgar ,har […]

Servicemeddelande s80

Detta har säkert frågats om tidigare me[…]

Service Haldex 5

12.000 mil och är inne på 3:e pumpe[…]

D4 AWD eller T5 AWD?

Jag kör bensin eftersom jag föredrar […]