Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

av llesrof
#750105
Ja, är Ford Kuga något att ha? Jag har alltid betraktat Ford som något rätt äckligt och inget jag skulle vilja ta i med fjärrstyrd tång ens. Måste dock säga att Kugan är rätt snygg, som de flesta fordmodellt, och har rätt många positiva egenskaper på pappret. Sedan finns det ju en verklighet och det är den jag lever i.
Användarvisningsbild
av Camel
#750116
Parallellt med flera Volvo har vi haft flera både nya och begagnade Fordar i familjen. Allt från Escort till näst nyaste modellen av Focus. Gemensamt för nästan alla Fordarna är att de krånglat något. Men det har tyvärr även gällt Volvobilarna. Skillnaden är bara hur man blir bemött när krånglet uppstår. Resp. handlare för båda dessa bilmärken har alltid bemött oss korrekt. Jag har alltså inga problem med vare sig Volvo eller Ford. Det finns inga problemfria bilar. Detta oavsett pris. Skillnaden är bara hur man blir bemött. T.ex. så har flera MB-modeller, bl.a. A-klass, rostproblem. Kunderna bemöts otroligt illa av MB. Jag hade rostproblem (falskanter i dörrar) på en av Focusarna (MK1) som vi dessutom köpt begagnad. Inga problem att få det åtgärdat av Ford. Alla 4 dörrarna byttes och även bakluckan. Ny lackering. Utan kostnad. Enda skillnaden för mig som 2:a ägare var att ingen gratis lånebil ingick. Om jag varit 1:a ägare hade även det ingått. Lite skillnad mot MB där man inte ens vill åtgärda bilarna. Och då är Ford ändå en bil i ett lägre prissegment. Focusar MK2 och MK3 ska rostproblemen vara lösta på.

En rolig sak med Focusarna är att de är väldigt körglada jämfört med med min V70II. Ok, Volvon har ju prestanda som är ljusår bättre i högre farter. Men det beror enbart på skillnaden i motorstyrka. Men chassit är betydligt fastare och har bättre väghållning på en standard Focus än i en V70II i R-designutförande. Det är inget speciellt negativt med Ford nu för tiden. Helt enkelt en hyfsat bra bil med få svaga punkter till ett rätt ok pris. Så om Kuga skulle passa så varför inte. Den borde inte vara sämre än andra Fordmodeller. Den är baserad på Focus. Så det gäller bara att kontrollera (i verkligheten) så att bilen uppfyller det behov man har. T.ex. terrängkörningsegenskaperna. Och till ett pris som man accepterar. Sedan är det bara att köra. Om inte, väljer man en annan bil.
Användarvisningsbild
av Vojje
#750140
Förstår överhuvudtaget inte varför MB ska smutskastas med som bäst andrahandsinfo.
Att Ford rostar är väl ingen nyhet.
Användarvisningsbild
av Camel
#750147
Att MB rostar är ingen andrahandsinfo för mig om det räknas att jag sett det personligen. Att Ford nu för tiden inte rostar mer än många andra bilar är däremot en nyhet för de flesta. Det är heller ingen andrahandsinfo för mig. Tiderna förändras...
av llesrof
#750225
Rostskyddet är naturligtvis av största intresse och eb Mercedes skulle jag aldrig utsätta mig för. Det finns gott om rostiga mercor som inte är så gamla. Det kan var och en se med egna ögon. Jag såg en snygg bil för ett par dagar sedan och det visade sig vara en Kia Sorento av nyare modell. Dessvärre går även asiatiska bilar bort på grund av obefintligt, eller i bästa fall bara dåligt, rostskydd.

Det finns inte så mycket att välja på om man vill ha en välutrustade fyrhjulsdriven kombi med lite högre markfrigång och som inte kostar hur mycket som helst och som dessutom bara är några år gammal.
Användarvisningsbild
av Camel
#750243
llesrof skrev:/...bara är några år gammal.
Tänk på att Kuga nyligen kom ut som förnyad modell på den nya Focus-plattformen. Om det är en beggad Kuga du funderar på så är den baserad föregående plattform. Den är väl inte direkt sämre för det men lastutrymmet är mindre.
Användarvisningsbild
av Camel
#750244
llesrof skrev:Dessvärre går även asiatiska bilar bort på grund av obefintligt, eller i bästa fall bara dåligt, rostskydd.
Tyvärr verkar det stämma på många asiatiska modeller. Men du kanske ändå kan fundera på RAV4? Det är en bra bil. Men jag vet inte hur rostskyddet är.
Användarvisningsbild
av vetten
#750260
Camel skrev:
llesrof skrev:Dessvärre går även asiatiska bilar bort på grund av obefintligt, eller i bästa fall bara dåligt, rostskydd.
Tyvärr verkar det stämma på många asiatiska modeller. Men du kanske ändå kan fundera på RAV4? Det är en bra bil. Men jag vet inte hur rostskyddet är.

Ingen ford på våran gård

Men dock en Rav4 som enligt mej är en av den bästa bil jag haft, tyvärr så är dom äldre lite dåligt ljudisolerade men en nyare från 2000talet är betydligt tystare och en korean nej det är ju inte ens att tänka på :-O) :-O)
av llesrof
#750275
Syrran har en RAV4 2006 och den rostar kanske inte i karossen men väl på andra underliga ställen. Kommer aldrig att köpa en sådan. Synd att Passat Alltrack är så dyra begagnade, men jag kan ju vänta. Har ingen brådska.

Kan det vara vevaxelgivaren som gett upp?

Mja, V70in har jag haft i 12 år så n[…]

Leasing bildäck

Bilen är ju returnerad med vinterdäcken […]

Ännu mer info... Jag fick precis tag i ett o[…]