Volvo 240 & 260, 340 & 360 samt 440, 460 & 480 relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av hejpådig7777Volvo
#1576723
Jag har en 245 GLT -90 som vindrutetorkarmotorn har gått sönder på. Den fungerar, men det är oljud i den. Vet någon om den går att smörja upp?

Tobias
av Rödsorken
#1576726
Eftersom den efterlängtade våren dröjer kan man inte stå ute och meka, men ifall du kan åka inomhus får du väl ta och undersöka saken. Lyft locket (två skruv) och dra ur inkråmet (växel och kontaktbleck osv) så att du kan köra motorn utan själva torkarna. Med hörseln kommer man ju långt. Är problemet på insidan, alltså vad gäller sjävla drivningen av mekanismen, blir det att riva mer för att komma åt inne i kupén. Motorn lossas inifrån om du måste ta bort den, alltså släpps loss från mekanismen. Är själva motorn problemet byter du den mot en beg eller om "bara" magneterna är lösa därinne går det att ta isär och limma. Men det arbetet känns möjligen som lite för mycket chansartat. En motor har lagringar som även på en liten torkarmotor kommer att ta slut. Vet inte om det var svar på frågan?
av bönan
#1576749
När det låter illa, så har ofta den ena magneten lossnat. Det går att limma tillbaka om man öppnar upp torkarmotorn. Förra svaret gav en bra beskrivning på hur man gör. Det är lite pilligt, men inte speciellt svårt. Kolla noga hur kolen sitter innan du tar isär.
av hejpådig7777Volvo
#1576880
Rödsorken skrev: mån 22 apr 2024, 17:24 Eftersom den efterlängtade våren dröjer kan man inte stå ute och meka, men ifall du kan åka inomhus får du väl ta och undersöka saken. Lyft locket (två skruv) och dra ur inkråmet (växel och kontaktbleck osv) så att du kan köra motorn utan själva torkarna. Med hörseln kommer man ju långt. Är problemet på insidan, alltså vad gäller sjävla drivningen av mekanismen, blir det att riva mer för att komma åt inne i kupén. Motorn lossas inifrån om du måste ta bort den, alltså släpps loss från mekanismen. Är själva motorn problemet byter du den mot en beg eller om "bara" magneterna är lösa därinne går det att ta isär och limma. Men det arbetet känns möjligen som lite för mycket chansartat. En motor har lagringar som även på en liten torkarmotor kommer att ta slut. Vet inte om det var svar på frågan?
Tack för tipset.
av hejpådig7777Volvo
#1576881
bönan skrev: mån 22 apr 2024, 19:47 När det låter illa, så har ofta den ena magneten lossnat. Det går att limma tillbaka om man öppnar upp torkarmotorn. Förra svaret gav en bra beskrivning på hur man gör. Det är lite pilligt, men inte speciellt svårt. Kolla noga hur kolen sitter innan du tar isär.
ok, tack!
Elpriset

https://www.svd.se/a/pPWdJo/sverige-har-overtolkat[…]

Väntar bara på att vätgashypen sk[…]

Jag har märkt en konstig sak, nämligen a[…]

Batteriet i v60 2023

Här kommer en fråga som ev. är hel[…]