Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av 246
#1570775
Xanthopteryx skrev:Wohoo! Där fick jag visst omvänd vinst på min trisslott:
I dag larmade bilen om fel på positionsljus och lilla på bakluckan högersidan lyser inte som den skall.


Samma här V90 MY-19..båda vänster sida och högra på bakluckan slocknade idag. Senare tändes och släcktes vänster sida i omgångar men den högra är död. Komplett sats byttes 2021 enl säljaren.
Trodde definitivt att problemet var utraderat vid den tidpunkten. En tanke dock är att lamporna är täta men ej luckan, läste att det fanns en åtgärd för att vatten kunde komma in annan väg än just runt lamporna.
Köpte bilen i vintras på Volvo så blir till att slå en signal imorgon.
#1570793
Volvo V90 D3, 2018 - 14232 mil
I fredags på väg hem från jobbet slocknade dom positionsljusen på höger sida (både den i luckan och på stolpen) och varningslampan tändes..
Tagit bort den i luckan och letat efter fukt utan resultat och ser inget tecken på fukt från utsidan på den stora på stolpen..
Ingen goodwill från Bilia pga miltalet + ålder..
Det retliga är att när man låser upp bilen lyser båda lamporna tills man startar bilen, då tar de ca 10 sekunder innan båda lamporna slocknar..
Man tycker att dom borde fortsätta lysa om dom ändå startar då..
Bilia tar: 5000kr för den stora och 1755kr för den lilla i luckan + jobb. ca 10k
Ni som haft samma problem.. bytte ni båda armaturerna eller bara en? eller har ni gjort på något annat sätt?
#1570811

Kommer tyvärr inte ihåg vilken handlare det var som gjorde detta. Var i kontakt med många bilhandlare då jag sökte beggad bil. Idag önskar jag att jag hade ställt fler frågor.
Ah, synd. Är det någon som har en bra teori var vattnet kommer in/den svaga punkten är?
#1570853
sewen skrev: mån 19 feb 2024, 16:22 Men hur är det med de lampor man byter till då? Försvinner problemet då eller har folk haft problem med att de kommer tillbaka ändå?
Det kan komma tillbaka, därav ifall man nu tätar där fukten "kan komma in" hur man nu tätar luckan återstår* så antar jag att lamporna lever längre annars kan det bli problem igen efter x-år.
#1570900
Ställer samma fråga som ovan.
Har någon löst problemet utan att byta hela insatsen??
(Fick idag nej från Volvo vad gäller goodwill, vilket är helt otroligt dåligt (14000 mil 2018) men man har lärt sig att volvo inte alls är den kvalite och premiumbil man byggt upp en bild av att vara)
Mina lyser också tills man startar bilen då tar det ca 10 sekunder så slocknar vänster sida.
Stänger man sedan av bilen och låser upp på knappen så funkar allt tills man startar bilen, ja då slocknar vänstersidan övre och undre bakljus igen...
Det är precis som att det är något fel i kontakten fram till lyset när den är igång...
Vana volvoägare här på forumet? Ni har väl fått lappa en del saker tänker jag med tanke på den usla goodwill hanteringen :-)
Har ni något tips?
(Pinsamt, skulle satsat på annat märke istället :-( )
#1570924
TuffBuffy skrev:Har haft samma problem på våran V90cc att det stog vatten i lycktan på karossen inte bakluckan. Nu under julledigheten har jag tagit loss lycktan och med hjälp av en Fein kapade upp ett stycke av plastbaksidan och där innanför sitter 3st kretskort i botten av lycktan och mellan det mellersta och det nedersta sitter en sladd med kontakt på det nedre kortet där det ärgat väldigt mycket, så klippte bort kontakten och lödde sladdarna direkt på kretskortet och nu fungerar det, återstår hur länge dock. Innan återmontering på bilen tätade jag runt hela glaset och borrade dränering längst ner. Tyvärr tog jag bara en bild på hela jobbet och det är på nedre kretskortets anslutning.
Snapchat-1325738752.jpg
Hur yttrade sig ditt fel?
Storlyktan som mådde dåligt eller var det lilla lyktan som spökade?
#1570925
Mitt fel just nu är att luckans lampa lyser lite svagare och inte helt och kan flimra lite ibland. Har någon med liknande fel undersökt själva lyktan och har en idé om var felet kan vara? Har ingen lust att skruva ur den just nu med rådande väder.
#1571126
Xanthopteryx skrev: mån 19 feb 2024, 05:13 Återkomma gärna med hur det löses.
PST såg inget stående vatten i någon av lamporna. Tydligen ganska ofta den lilla lampan på bakluckan som orsakar fel även på den stora, men dock inte alltid. I mitt fall tog dom det säkra före det osäkra och bytte alla fyra.
"Om det kommer in vatten så är det stora lyktans översta del där fel moment drogs under tidigare årsmodeller, samma med den mindre på bakluckan men ser nu över lag en kraftig minskning av dessa fel" (antagligen för att många redan är bytta)

Kan ju tycka att det måste gå att efterdra lyktorna på bilar som ännu inte drabbats?! Eller som en bilhandlare sa (ej Volvo ÅF) dom fogar alla V90 runt lamphusen innan försäljning..kanske en tanke om det går att göra snyggt. Hade jag en bil där original sitter kvar så tror jag det blivit ett försök efter noga planering och val av kemprodukt osv. Finns väl inga andra alternativ??

Hur som, ett samtal och 5 dagar senare inkl helg och bilen var lagad. Köptes via Volvo ÅF med nån simpel garanti 12mån/1000mil (ej Selekt) som medföljde bilen. Dom tog hela kostnaden utan minsta snack.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 22
Köpråd

Hej jag funderar på att köpa en ny bil.[…]

Dörrlås V-fram

Hej. Kolla kabelhärvan mellan karossen och d&[…]

Köpråd V60 etanol

Köp en nyare Saab istället, fullt med 9-[…]

Nytt avgasrör B234F

Behövde inte dom grejerna som var slut p&arin[…]