Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1543762
Frågade igår om Batteri till S80 2.5 turbo automat 07:a och fick bra svar. Tackar för detta.. Anledningen till frågan var att batteriet var dåligt, endast 10.3V när den hade stått några dagar. Satte då på laddaren och laddade i ett dygn. Visade då 13.7V. Startade och mätte då laddningen, visade då ca 14.35V när den laddade.

Kollade lite idag när jag var en snabb sväng i garaget. Hade nu stått ca 2dgr. utan laddning och visade ca 10.3V igen och vägrade naturligtvis att starta. Kollade att lampan i bagaget och handsfack belysning var släckta.
Kan det vara batteritorsk? Har ingen aning om hur gammalt batteriet är eller vilka AH det har.
Kanske drar tjuvström. Kopplade in Iscan läsaren men såg inget direkt förutom att den visade för låg spänning i ett flertal moduler. Koppla in en ampermeter i serie på + polen för att se vad den drar. Hur mycket ska den dra när allt är i viloläge, ca 20mA eller är det mer?
Vad skulle ni ha gjort? Chansa att byta batteriet och hoppas på det bästa eller.... Är lite nojjig med att koppla ur batteriet. Har ju läst om ett flertal som har fått en massa konstiga felmeddelanden efter detta. Tipps??
#1543866
Prova att ladda batteriet fullt och låt det stå urkopplat ett par dygn.. Om det sen inte orkar driva startmotorn när du kopplar in det så är det ingen diskussion om att det är batteriet som är kasst. Se upp bara om du har VoC, den kan tömma sitt backup-batteri om huvudbatteriet är urkopplat.
Att bilen drar 20 mA får du nog betrakta som helt normalt. Detta tömmer ett 75Ah batteri på (75 / 0.02 = 3750h) 156 dygn. Problemet är att elektroniken kan vakna när den borde sova och dra mycket mer än så, det du mäter upp är kanske inte representativt. För att se sånt behöver man logga strömförbrukningen över hela dygn..
Jag byter själv batteri efter ca 8 år, vill inte riskera startvägran i vinterkyla. Dock har jag en gammal V70 som i princip drar ingenting när nycken är ur så den borde teoretiskt sett vara snällare mot batteriet. Men nu sitter batteriet i motorutrymmet så det utsätts å andra sidan för högre temperatur vilket kortar livslängden..
Flexrör V70 flexifuel -09 ?

Är det Flexifuel 2.0 eller 2.5? Vad är p[…]

Nej, har inte Vida. Ska man behöva göra […]

~21k mil -> instrumenthuset pajjar, -> nytt[…]

Ja, problemet är löst. Orsaken till vibr[…]