Volvo 700, 900, S/V90 (95-98) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...t.e.x B230A, K, E, F och så vidare....

Moderator: Moderatorer

#1534887
Hej bytte låda idag efter som alla växlar uppåt alltså backen 1an 3an och 5am dunkar och klonkar så hela spaken skakar men det blev inte bättre 2an och 4an funkar helt utan problem. Fattar inte vad det är för fel om det kan vara spakatället eller kardanen som spökar för kardanen sitter fast i mitten vid stödlagret min kompis bytte koppling på den och fattade inte att splinsen ska gå på på ett speciellt sätt så kan bankade i kardanen. Blir förbannad för har bytt låda nu och det strular fortfarande måste väl byta kardan det klonkar precis där lådan slutar vid kardanen och det låter när den är i växel även om man håller in koppling men bara när jag rullar.
#1534890
Spakstället böts inte eller? För eftersom det bara är 1,3,5(samt back?) som dunkar så låter det mest troligt att det är spakstället som bråkar, du får inte i dom växlarna ordentligt utan hamnar i ett "Mellanläge", så pass att dom bokstavligen dunkar i när du släpper kopplingen(istället för att skrapa).
Det är ju inte ovanligt, vill väl nästan påstå att det är standard t om, att bussningarna till spaken är sopslut. Är dom tillräckligt sopslut så kan det bli problem att växla. Slaget på spaken räcker inte till för att länkaget ska röra sig tillräckligt.
Detta brukar man kunna avgöra genom att ha en växel i (föreslår 2an eller 4an eftersom dom verkar fungera ok), och sen rör man spaken sidled. Kan man röra på den mycket så är bussningarna slut och behöver bytas. Med friska/nya bussningar ska man inte kunna röra spaken många millimetrerar sidled.
#1534915
Bussningarna är okej i spaken men armen under spaken till lådan på spakstället är ett rent hemmabyggt tyvärr det ska sitta en bussning på låde sidan men det är bara en metallstång som sitter på en gänga till lådan men ska beställa en arm och ett spakställ.

Ja 200 miljarder som man tagit in hittills är[…]

EX90 vs Polestar 3?

Om du har tänkt behålla bilen en lä[…]

Extra tålig högtalarkabel är ju et[…]

OBD Tuning kan hjälpa dig med kloning. https[…]