Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

#1485644
Lockis skrev: tis 25 jan 2022, 08:35
Derank skrev:Jag är personligen rätt säker på att Kineserna är och kommer fortsatt vara ledande på batteritillverkningen i framtiden.
Sen bryr jag mig då inte heller vart dom kommer ifrån och hur de tillverkas osv, det mesta vi konsumerar kommer iaf från Kina/Asien och tillverkas inte med tanke på miljö heller så. Tom de delar ni har i eran Volvo komme rju därifrån i stor skala

Så att sitta och pladdra om att man vill vara miljövänlig när det gäller bilar, nä, som sagt, det går inte, det är bara att lura sig själv. Men för de som vill tro det så fine, de kanske sover bättre om nätterna när de får tuffa runt i sin elkärra.

Det var ju samma snack om dieslar i 10års tid, dom var ju såååå miljömedvetna de som köpte en dieselbil.......så kan det gå.
Fast med ditt resonemang så spelar det ju ingen roll vad vi gör. Bara för att 2 saker är dåliga betyder det inte att man borde välja den minst dåliga. Eller?

Sen att elbilen är bättre beroende på vart den körs är ingen konstighet.
Och att elbilen dessutom blir bättre och bättre. ICE bilarna har uppnått sitt bäst före datum. Att försöka hålla liv i dem genom att påstå att elbilar är dåliga utan att ta hänsyn till hur pass mycket bättre dem är än ICE bilar är inte en bra väg. Fast, det är väl där bensinupproret och liknande vinner mycket mark då folk har svårt att ta in fakta.
Alltså, besinpriset gör mig inget och blanda inte in mig i det där besinupproret, jag har aldrig klagat på bränslepriserna någonsin, jag betalar och kör det jag vill, om det kostar 5k i månaden, ja då gör det, det Jag räknar inte kronoir och ören då det gäller bilägande, varken i inköp el värdeminskning och allt vad folk nu nojar sig för.

Och jag har absolut inget mot varken elbilar el gasbilar el bensin osv, men när det gäller miljö och bilar då bryr jag mig inet det ´minsta då alla har något dårligt för miljön med sig.

Det är ju snarare de som kör elbil som sätter sig på en pidestal och nu jävlar är jag miljömedveten och ni era dieselåkare borde skämmas osv. Skulle lätt kunna ha en Tesla P100 om jag hade råd och laddmöjligheter, men inte fan för miljöns skull, utan enbart för prestandan, för miljön skiter jag fullständigt i när det gäller bilar.
#1485649
Derank skrev: tis 25 jan 2022, 00:32 Jag är personligen rätt säker på att Kineserna är och kommer fortsatt vara ledande på batteritillverkningen i framtiden. ..
Efter oändligt många teams-möten med en av Kina-batteritillverkarna har jag gett upp.. Vi försöker få dem att fixa sina kvalitetsproblem men nej det går bara inte.. :-(
Har fått annat uppdrag nu så jag slipper dunka huvudet i väggen mer, hurra!
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
Volvo XC40 MY23 Facelift

Min har också blivit flyttad från v39 […]

Kollar du under "delivery/leverans"? Ann[…]

Larmet funkar inte

Jag gjorde detta på min bil, ta bort batteri[…]

Felkodsläsare MY2016

Det finns ganska mycket trådar om detta, b&a[…]