Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Micce1980
#1465408
@kebabpizza, Ja det är sjukt tröttsamt att stora kända aktörer så gärna smutsar ner sin händer. De har ju sina marginaler för att saker som detta med kan komma att kosta de. Mest pinsamt är det väl ändå när man köper en Volvo hos en Volvo ÅF och de håller på att krångla vilket tyvärr säkert lönar sig för de ändå. Jag blir bara irriterad och kör ännu mer med de ;-)
av BiggBifuel
#1465562
Bilfirmorna är duktiga att hitta på saker, det löner sig då det flesta orkar inte, har inte tid och framför allt inte vana med tvister, förstå hur juridiken fungerar. Om det kostar 3 000 kr för felsökning/intyg, plus åtgärd, sen tillkommer telefonsamtal, ta ledigt från jobbet mm... då känns att en kabel för några tusen inte är värd att bråka om och det är säker bilfirman räknar kallt med. Fast 3 000 kr netto, är kanske 5 000 kr brutto innan skatt, så det blir mer pengar än man räknar.

Har själv varit naiv och försökte skriva lite om omleverans / likvärdig bil /inbyte (det råder begreppsförvirring :-/ ) , tog också in en jurist, nådde en viss punkt där det räcker. Tips, är man medlem i M Sverige (nya namnet på Motormännen) så får man bra råd från deras jurister, https://msverige.se/ sedan kan man ta in en som driver frågan vidare i ARN, om det är värt för att driva vidare. Är det kostnader runt 40 000 - 50 000 kr skattade pengar, då pratar vi om flera månadslöner innan skatt och då är det värt att kämpa vidare fast det tar tid :-) Bilförsäkringen innehåller också en försäkringsdel för tvister

viewtopic.php?f=79&t=139105&start=20
av Lockis
#1466099
Vet inte riktigt hur det har gått.

Men det är bara att vara konkret.
Ställ frågan om dem kommer att ta sitt ansvar, eller om du måste gå vidare till ARN.

Går du vidare till ARN, så kan du avhjälpa felet och får du rätt får bilhandlaren stå får riksdalerna.

MAO, ger dem sig inte nu. Så kör igång ARN processen. Ju snabbare desto bättre. Kan ta lång tid att få beslut (6-12 månader).
Detta verkar dock inte vara särskilt komplicerat :-)
Problem med VOC och Sensus

Jag kan varken starta eller lägga i timer i a[…]

Vi som beställt nya XC60

Min kollega beställde, för några[…]

En vanlig V70 ligger väl generellt på n[…]

Vi som beställt nya V60

Drivlina i produktion v47 = leverans X antal v[…]