Volvo S/V40 relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Provocative77
#1433012
Detta var nytt för mig som trodde jag var expert på bromsar.
Bilen i fråga är en V40 -04 2.0t

Jag stannar och stänger av bilen en snabbis. När jag sedan startar så har bromsarna låst sig så pass att jag fick tvinga den att röra sig.
Så långt trodde jag på parkeringsbromsen men upptäckte att bromslamporna var tända.
Efter en kvarts strulande med omedgörliga verkstäder så startade jag bilen och stampade ett flertal gånger på pedalen och då släppte det. Pedalen i sig var delvis nedtryckt samt stum.
Självklart kan jag inte köra omkring med detta men är helt nollställd på vad som hände.
Någon som känner igen detta?
av Provocative77
#1433131
Kan visserligen vara så enkelt. Hade det varit gaspedalen så hade den inte oroat mig men jag har en förkärlek till fungerande bromsar;)
Användarvisningsbild
av Hasse53
#1433174
Om i övrigt friska bromsar plötsligt låser sej så är väl det klassiska felet att skit proppat igen hålet i huvudcylindern mellan oljebehållare och själva cylindern under. Trycket blir då kvar efter att man bromsat och släpper inte(men att stampa på pedalen kan kanske få skiten att flytta på sej).
Sen kan man tänka sej att bromsservot som får kraft av undertrycket i insugsröret(och elektrisk vacuumpump) strular på något sätt(en hypotes).
Olustigt fel!!
Användarvisningsbild
av hm2401
#1433263
Exakt min första tanke också, vakuumet till servon kan mycket enkelt göra pedalen så stum. Har hänt för mig en del gånger på grund av för högt turbotryck i en peak och därav hoppar slangen av. Problemet med detta är att lyktorna aldrig skulle igång i detta fallet så det är vad som förvirrar mig.
BCM byte V60 2014

jag har läst ja och? mitt kanske var lite tyd[…]

Om pulser från ett hjul saknas så s&au[…]

-Bullrig på motorvägen, dock har den h[…]

Extern subwoofer

Hej, Är det någon som installerat en ex[…]