Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#672538
Det sitter någon sorts styrbox i ratten. Som tydligen var defekt på min modell.

Det som var, var att när de bytte halva så återkom problemen. Boxen är tydligen i två delar. Och då bytte de andra halvan och sen återuppkom problemen ännu en gång. Min tekniker sa att de kan ha legat någon gammal artikel på hyllan eller liknande, och till slut så byttes hela paketet ut och problemen försvann. Sen har jag sålt bilen och hoppas att det inte återkommer till den ägaren. Skickar PM till dig med lite kontaktuppgifter till den mekaniker som gjorde jobbet.

mhv,

Jon
#685286
Fick också larmet "antisladd service erfordras" kom och gick. fick ngn enstaka gång också "broms assistans service erfordras".
Verkstad läste av felkoder ock kom fram till att det kunde vara 2 fel: abs styrenhet, eller givare vid bromspedal.
Började med det billigaste alternativet: bytade givaren för ca 1månad sedan och problemet försvann.
Har inte fått någon räkning ännu, men det skulle gå på under 1000lappen.
#817147
Hallå har samma problem,så jag hoppas att jag får lägga mig i här lite:) annars får du säga till:) på min -02:ans v70n lyser de konstant från att man vrider på bilen tills man stänger av..:P någon som vet vad de vara.hqr kollat i vida, men verkar kunna vara en hel del grejer.men får felkod på "rattvinkelgivare" har bytt rattrullen så då försvann iaf felkoden rattaxelgivare.:P de jag undrar mest blir de nerslag på varningslampan för antisladden på svenskbilprovning?
Mvh Tommy
#817518
tompanorren skrev:Hallå har samma problem,så jag hoppas att jag får lägga mig i här lite:) annars får du säga till:) på min -02:ans v70n lyser de konstant från att man vrider på bilen tills man stänger av..:P någon som vet vad de vara.hqr kollat i vida, men verkar kunna vara en hel del grejer.men får felkod på "rattvinkelgivare" har bytt rattrullen så då försvann iaf felkoden rattaxelgivare.:P de jag undrar mest blir de nerslag på varningslampan för antisladden på svenskbilprovning?
Mvh Tommy
Om du har felsökt med vida så Måste du ju se vad bilen varnar fö?
#1433086
Har en Volvo s60 - 07 som ABS/antisladd service erfordras dök upp i displayen. Abslampan slocknade under färd men dök upp i högre hastighet. Läste av bilen o fick upp mekaniskt fel sensor HF. Bytte den och kransen som var sprucken. ABS slocknade men anlisladd tillf avstängd för o sen stå service erfordras. Slocknar om jag har tur men vid skarpare vänstersväng tänds antisladd service erfordras. Kollade över VF o såg att kransen va dålig så bytte den med. Absgivare va fin så blåste av den. Provade sen o köra men vid uppstart lös antisladd. Så starta om bilen och den lös men slocknsde när jag kom upp i 20km/h. Vill tillägga att min ratt står lite snett åt vänster. Någon ägare in an har monterat sänkfjädrar på bilen. Men vet ej om dom vart på någe mera. Bilen går spikrakt på vägen ska jag väl tillägga med ihop med att ratten står snett.

Har fått en bokad tid till Volvo så dom ska koppla upp o mäta sig fram. Nån här som har några tips på va de kan vara? Jag har faktiskt snöat in mig på att de kan vara min SAS som är boven i detta läge. Har tänkt o kolla om givaren verkligen står rätt. Lr är de dumt o rota?

Det där är ett knöligt jobb har lap[…]

Bugg i c-låset?

@Erik Å , På min gick det inte o l&a[…]

Samma här 🥵 Bilen är ett år. V90 T[…]

Har haft Nolkian Nordman som sommar och vinterd&[…]