Volvo XC40 (18-), C40 (22-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Henry_Fågeljazz
#1519519
Vet inte om dessa frågor varit uppe i forumet. Lite svårt att få en överblick.

Har kört XC40 P6 2023 några dagar nu och har samlat på mig lite funderingar och har en del frågor.

1. Den interiöra belysningen verkar inte så påkostad. Ingen belysning i dörrfack. Inga belysta paneler. Inte ens belysning i facket för mobilen. Ännu mindre några läslampor i baksätet. Verkar dessutom som om belysningen vid golvet fram inte är led. (Kan iofs vara led med en speciell färgtemp.) Har för mig att interiörbelysningen i äldre XC40 var mer avancerad. Sammantaget känns belysningen väl spartansk för en vagn i denna prisklass.

2. Jag hittar inget reglage för ljusstyrkan på displayerna. (Inget "tumhjul") Kan vara jag som inte letat tillräckligt iofs. Kanske döljer det sig i någon meny.

3. Försökte öppna ett SMS som skickades till den anslutna telefonen men bilen meddelar att jag måste godkänna något. Var gör jag det. Har letat en hel del. :-(

4. Knappen för SOS lyser som den ska men inte knappen för assistans. Den lyste först men nu är det mörkt. Vad kan vara fel? Något jag kan åtgärda själv?

5. Konstaterar att pixelstrålkastarna är mycket bra. Inte en enda bil har "blinkat" på mig och jag har god sikt framåt. Även vägrenarna är upplysta. Mycket bättre system än på min V90! :-)

6. Sammanfattningsvis; bilen känns gedigen och jag är nöjd men det finns alltid fenomen att fylla sin tid med! :-D

Synpunkter/svar mottages tacksamt!

Vänliga hälsningar
Henry
av SverreK
#1519555
Grattis till bilen.

Fick våran för ett par veckor sedan och är väldigt nöjd med allt utom stolarna. När jag sätter mig känna det som något sticker upp i stolen. Iofs bättre när jag satt mig tillrätta. Stolsförlängningen är att föredra, men känns lite ”smäck”. Borde Volvo lagt en slant på att få det att kännas mer gediget. Men annars nöjd. Ett riktigt lyft från att komma från en 6 år gammal dieselbil. (Har iofs en diesel som andrabil, så får fortfarande tanka lite fossilt då och då).

Tyvärr inga svar på dina frågor.
av Lockis
#1519559
Just belysning interiört på XC40 vet jag varit uppe tidigare.
Då visade det sig att bara högre nivåer hade läslampor bak om jag inte missminner mig.
SOS lyser alltid för att du snabbt och lätt ska hitta den vid behov. Assistans knappen brukar inte lysa mycket då du oftast inte är i trångmål när du ska åt den. Dvs, det ska vara SOS knappen som är upplyst så man inte trycker fel knapp vid nödfall.

I övrigt har jag ingen aning :-D
av ppcrulez
#1519601
Min bil ska ha kommit till Volvohandlaren så jag väntar på att få en datum att hämta den (Jobbig väntan nu, trots att jag väntat sen jan :-) )

@ Henry_Fågeljazz: En fråga vilken utrustningsnivå är det på den bilen? Är det en Plus eller Ultimate?
Användarvisningsbild
av W.A.P.E.
#1519621
Vilken panel har du?
Topography ska vara bakgrundsbelyst. (Origin tror jag inte är belyst)
Kasst om du har en ultimate och det inte lyser mer. :( är det bortbantat?
Blir undrande över den plus jag väntar på...
av jaronsso
#1519634
Du behöver välja en annan klädsel än "standard" för att få t ex läslampor, belysta paneler, etc.
Jag tycker det är märkligt att man inte får det i Ultimate, utan behöver välja en annan klädsel/interiör, men så är det hur som helst. Fråga säljaren lite mer om det.
Personligen kan jag dock tycka det är dumsnålt att inte välja just en annan klädsel, dock för klädselns skull och inte för lamporna som borde ingå i Ultimate. Det är stor skillnad i kvalitetskänsla på originalklädseln och Mockatextil/Microtech som är en god kandidat till skinn/mocka.

Pixellamporna får du inte längre för MY23, men om du beställer idag får väl ändå en MY24. Vet inte hur de tänkt paketera de bilarna.
För MY23 var tanken att leverera dem till alla utrustningspaket, men man tog bort dem helt redan i mars någon gång pga komponentbrist. De har inte kommit tillbaka efter det.

Jag får en Twin Plus i nästa vecka, efter nästan ett års väntan. Jag får pixellampor pga tidig beställning, men har också valt annan klädsel. Hade ingen aning om interiörbelysning, etc. när jag beställde annan klädsel, men har förstått i efterhand att det är "haken". Det är många i en facebookgrupp jag är med i som tycker det är rent uselt att inte ha mer belysning i Ultimate, och man verkar inte ha blivit upplysta av säljare om det heller. Det framgår heller inte tydligt på Volvos hemsida.

Men kolla klädseln som sagt, bara pga just klädseln. Ska du lägga så mycket pengar på en fullutrustad Ultimate, kan jag tycka det är synd att man inte uppgraderar klädseln. Bilen känns betydligt mer ombonad och premium utan standardklädseln.
Användarvisningsbild
av Henry_Fågeljazz
#1519644
Ja det känns sådär att det är snålt med belysning. Jag har alltid kämpat mot mörkret. :-)
Jag har bilabonnemang. Det hade varit ännu tristare om man köpt och ägt fordonet.

Hälsningar
Henry
av jaronsso
#1519705
Förlåt, jag uppfattade inte att du hade bilen redan.
Trodde du lånat en ”ett par dagar”.

Men men, då är det som det är hur som helst. Du får försöka vänja dig. Jag har en bekant som har en XC40 hybrid, utan vettig belysning i kupén, och han stör sig gruvligt på det.
av Moody
#1519759
Angående justering av ljusstyrkan så finns inställning för detta i Inställningar i centerdisplayen

Såg i Release notes för senaste mjukvaran version 2.4 att det var förbättringar och justeringar gjorda just för innerbelysningen, så kolla upp så du har senaste versionen.
Missljud bakaxel

Tjenare! Har börjat få ett konstigt lj[…]

Om man idag lägger till ullklädsel Gre[…]

Inredning Missfärgningar

Ser ut att ha varit lackade en gång? F[…]

Xc70-16 ryckning och hackning

Jag har inte heller begripit det där. Kä[…]