Volvo XC60 (18-), V60(19-) och S60 (20-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av ThorHammer
#1561600
LJN skrev: sön 19 nov 2023, 12:13 Gissar på följande: Integration av inverter, elmotor för mild hybriddrift, har troligtvis lite lägre effektförluster = lägre CO2 utsläpp och priset är säkert en viktig faktor. Tittar vi på automatlådor från tex. Mercedes och Getrag ( som används av bla. BMW ) så har deras top-of-the line lådor integrerad eldrift för hybridbilar. Och även Mercedes har hoppat på DCT tåget.

Aisin Corporation som sedan många år har konstruerat och tillverkat Volvos Geartronic växellådor är ett fint japanskt företag. Och jag tror att dom ingår i Toytas/Lexus affärssfär? Och även Asien AW har tagit fram nya integrerade transmissioner för både hybrid- och ren eldrift.
Och det är ju dessutom så att Geely är en av de större enskilda ägarna i Mercedes.
av ThorHammer
#1562538
Har nu kört ett par dagar med nya V60:n med DCT-lådan och är mycket nöjd med hur den uppför sig. Oerhört mjukväxlande, känns i princip helt sömlöst. Har också noterat att den jobbar mycket med frihjulsrullande vid gassläpp och motorn stängs då av helt. På min förra hade jag ju drivemode-rullvredet där man fick välja eco-läget för att få frihjulsfunktion (coasting). Känns alltså väldigt bra hittills vad gäller det körtekniska men Volvo cars-app-helvetet vill inte fungera med klimat och låsning!!!!! Har mailat supporten för lösning.

Låt någon annan tanka åt dig uta[…]

Blockvärmare

Det finns för montering på olika st&aum[…]

Det låter tyvärr som en defekt CCM, men[…]

Funkar till årsm 2023 enl menyn i Foxwell sc[…]