Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Herrblom
#1407722
Hej!

Jag är sugen på att montera en ledramp på min Volvo XC90 2016, hade tänkt mig denna https://valostore.se/produkt/extraljus_ ... boost_560/

men blir inte riktigt klok vilken kabelsats jag ska använda. det finns flera olika och när man läser om dem så är de för bilar från 2017 eller 2018.

finns lite olika bla dessa:
https://valostore.se/produkt/canbus_avk ... gsljus/?ps
https://valostore.se/produkt/canbus_avk ... jus_volvo/
https://valostore.se/produkt/canbus_rel ... ning_1150/ verkar som om det är denna jag ska använda.

https://valostore.se/produkt/canbus_rel ... g_1200/?ps

Ni som har ledramp vad har ni använt för kabelsats?
av beachman
#1407752
Jag kommer låta låta min PST installera ledramp i början av november på min v90cc med dynamiska led. Ledrampen kopplas in på CAN och mjukvaran för extraljus aktiveras av pst. På så sätt blir bilen "medveten" att extraljus finns installerat och aktiverar/avaktiverar ledrampen i symbios med bilens dynamiska led. Dessutom får jag en ny knapp i sensus för att enkelt kunna avaktivera ledrampen vid exempelvis dimma eller kraftigt snöfall.
Det är också viktigt att satsa på specialanpassade fästen som monteras runt krockbalken så att ljusen inte fladdrar, man bör dessutom inte borra i krockbalken.

En annan viktig sak att tänka på är att ledrampen ska vara anpassad för din bil så den inte lyser för kraftigt på marken nära bilen. Då förlorar du ditt mörkerseende och kanske missar älgen som står 100m längre fram.

Ska tilläggas att min bil är av årsmodell 2019, jag är inte säker på att det finns mjukvara för extraljus på 90-bilar innan 2018. Tror det var 2018 som v90cc bilarna kom som polisbil och i och med detta utvecklade volvo mjukvara (och hårdvara?) för extraljus. Kolla med din volvoverkstad om den mjukvaran finns i din bil.
av beachman
#1407805
Det är detta kompletta kit som jag kommer att installera:
https://shop.rindab.se/sv/artiklar/volv ... sramp.html

Motsvarnde kit till XC90:
https://shop.rindab.se/sv/artiklar/volv ... -ramp.html

9 995:- Monterat och klart inklusive mjukvarupatch till sensus. Livstids garanti hos aukt verkstad.

Det finns bredare varientar, men då stiger priset snabbt.

Har man tiden kan man kanske? (Canbusadaptern som krävs om man inte betalar för mjukvarupatch kostar 2995:- och då får man ingen knapp i sensus) spara ett par tusen och montera själv. Arbetstiden för pst var satt till 4 timmar. Gissar att det tar en hel dag för den ovane. Man ska ju klippa ur ett hål i grillen för ledrampen, och där vill man ju inte att det går fel.
av Herrblom
#1407807
Tack för infon! Jag ska kika så får jag se hur det blir. Jag tänkte köpa en ny grilldel från bildelsbasen och skära hål i när man har den framför sig isåfall så kan man alltid sätta tillbaka orginalet om man nu skulle vilja det.
Högtrycktvätt

Kan jag använda den istället för h&[…]

Ja, det är en elektrohydraulisk. Med expansio[…]

Det jag skulle rekommendera är att du tar d[…]

Problem med radio.

Det går troligen att reparera din gamla spel[…]