Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
By Robbi
#1226811
När man trycker för stol- eller rattvärme så hamnar det på nivå tre på en gång. För att stänga av får man trycka tre gånget, vilket är besvärligt när man kör. Korkat eller är jag korkad och inte kan stänga av med en tryckning?
Användarvisningsbild
By Paglar
#1226817
Värmereglering i ratt, stolar och kupé var det första som jag lärde mig att använda röststyrningen till.
By Xanthopteryx
#1226824
"Höj stolsvärmen", "Sänk stolsvärmen", "Höj rattvärmen", "Sänk rattvärmen", "Jag fryser", "Jag svettas", "Tina bakrutan", "Sätt på defroster på bakrutan", "Stäng av defroster på bakrutan", "Synkronisera temperaturen", "Sätt temperaturen på tjugotre grader", "Höj temperaturen", "Sänk temperaturen", ....
Funkar hur bra som helst, så länge vår högljudda sladdertacka till unge håller tyst. :-p

Annars så ett tips såhär års: Ställ in automatisk start av rövvärme och rattvärme. Har min alltid inställd på 1 plupp i röven och 1 plupp i händerna. För mig räcker det mer än väl och man behöver inte bry sig.
By AndS
#1226826
Håller med om att använda röststyrning och grundinställning höst/vinter/vår med lägsta nivå på ratt/stolsvärme.
Och man kan sedan prova sig fram med kommandon, t.ex. räcker det att säga fryser eller svettas så minskar eller ökar den värmen. Det finns lite buggar just kring rattvärmen om jag minns rätt, där den ibland på kommando t.ex. svara "ökar rattvärmen" och sedan slår av den.
Märker på mig själv att detta med knappandet är så inrotat efter så många år men att röststyrningen fungerar väldigt bra.
By fmcarv
#1226883
Paglar skrev:Värmereglering i ratt, stolar och kupé var det första som jag lärde mig att använda röststyrningen till.
Håller med. Själv använder jag röststyrningen för det mesta när jag kör.
Användarvisningsbild
By Micce1980
#1226885
Att trycka en gång går tyvärr inte för att stänga av, såvida häckvärmen inte är på lägsta steget, framgår av manualen. Har tyvärr inte röststyrning men sju månader med bilen kan man knapparna och hittar dem utan att titta, då spelar det för mig ingen roll om jag ska trycka en eller två gånger, sådant som att lära sig hitta kan roa sig med vid rödljus :wink:
Användarvisningsbild
By fjohan82
#1226920
Micce1980 skrev:Att trycka en gång går tyvärr inte för att stänga av, såvida häckvärmen inte är på lägsta steget, framgår av manualen. Har tyvärr inte röststyrning men sju månader med bilen kan man knapparna och hittar dem utan att titta, då spelar det för mig ingen roll om jag ska trycka en eller två gånger, sådant som att lära sig hitta kan roa sig med vid rödljus :wink:
Det är betydligt lättare i en V60 där man har fysiska knappar än i 90-bilar där det sköts via skärmen. Då går det inte att känna sig fram till rätt knapp.
By AndS
#1226937
Micce1980 skrev:Men då har man väl röststyrning som standard?

Än så länge gillar jag fysiska knappar men så har jag heller aldrig suttit i en bil utan ;)
Kanske orsaken att frågan dyker upp i forumdelen som belyser just XC90 och övriga nya 90-bilar där knapparna saknas utan hanteras via en touchskärm eller röststyrning :D
Blir ju lite irrelevant hur det kan göras i andra Volvo-modeller :wink:

Jag är av tron att alla däck ska vara li[…]

S80 fräscha upp framvagn

En till fråga förresten, nu när […]

S80 07 2.5T

Jag tycker absolut att det är värt att r[…]

När kommer V60 till handlarna?

Är det någon som vet när nya V6[…]