Volvo XC90 (15-), S/V90 (16-) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Rolle38
#1541828
Titta på inställningar för ljud. Det finns ett val som prioriterar ljudet för föraren, och ändrar man det så blir det lika högt i alla högtalare. Kan vara ditt problem.
av Gripp
#1542371
Yes, samma här (XC90 -21), det är tydligen så det ska vara. Har testat på andra XC90 i bilhallar, samma sak.
Generellt är ljudprestandan i H/K-systemet inte något vidare.
Användarvisningsbild
av bem
#1542384
Halvlind skrev: fre 26 maj 2023, 12:08 Ok, trodde ändå att H/K är hyggligt bra. Varför är den Inge vidare?
Harman Kardon är inte dåligt ljudsystem med mina öron mätt, i framsätena. Men som jag förstått det har Volvo plockat bort en massa inställningsmöjligheter för ljudet i nyare Volvo med Google infotainment, jämfört med Volvo som har Sensus infotainment. Jag har en Volvo med Google infotainment och Harman Kardon. För mig är detta ljudsystem OK men jätteimponerad är jag inte. Har haft värsting ljudanläggning i en annan tidigare Volvo och det var ett strå vassare. Jag har inte lyssnat i en Volvo med Bowers & Wilkins ljudanläggning men den borde väl tillfredsställa de flesta med höga krav, men även för den ljudanläggningen har Volvo skalat bort många inställningsmöjligheter i Google-bilarna. Man jag kommer aldrig lägga 40 tkr på en ljudanläggning som Bowers & Wilkins f.n kostar extra om man vill uppgradera från en utrustningsnivå som har Harman Kardon. För mycket för mig, hade det varit hälften prispåslag hade jag nog övervägt en B & W. Det är säkert ett underbart ljud med en B & W. Besök en Volvohandlare och provlyssna, det är nog Harman Kardon i de flesta nya demobilar. Det står Harman Kardon på små märken på övre högtalarna i framdörrarna samt i centerhögtalaren uppe på instrumentpanelen om bilen har H K ljudsystem.

Så här beskriver Volvo Cars på sin hemsida idag Harman Kardon ljudsystemet:

De 14 hifi-högtalarna inklusive en luftventilerad subwoofer drivs av en 600 W digital förstärkare och är skräddarsydda för den unika akustiken i din Volvo. Resultatet är en kraftfull, kristallklar surround sound-upplevelse. En unik mjukvara för ljudbehandling optimerar högtalarnas respons för att säkerställa att de fungerar i perfekt harmoni. Så oavsett var i bilen du sitter kan du och dina passagerare njuta av en kristallklar lyssningsupplevelse av högsta klass, oavsett förhållandena – och sist men inte minst – ett extremt tajt basljud.


Det där de skriver "oavsett var i bilen du sitter kan du och dina passagerare njuta av en kristallklar lyssningsupplevelse av högsta klass, oavsett förhållandena" håller jag inte med om.

Se nedan några bilder från min V90 Recharge MY22 och de högtalare man kan se med blotta ögat (subwoofern ligger under lastrumsgolvet bak men går inte se om man inte tar bort lite material som skymmer den).
Bilagor
01_Harman_Kardon_ljudisntällningar_bild1av2.JPG
01_Harman_Kardon_ljudisntällningar_bild1av2.JPG (1.63 MiB) Visad 278 gånger
02_Harman_Kardon_ljudisntällningar_bild2av2.JPG
02_Harman_Kardon_ljudisntällningar_bild2av2.JPG (2.67 MiB) Visad 278 gånger
03_Harman_Kardon_centerhögtalaren.JPG
03_Harman_Kardon_centerhögtalaren.JPG (3.8 MiB) Visad 278 gånger
04_Harman_Kardon_högtalare_framdörrarna.JPG
04_Harman_Kardon_högtalare_framdörrarna.JPG (6.09 MiB) Visad 278 gånger
05_Harman_Kardon_högtalare_bakdörrarna.JPG
05_Harman_Kardon_högtalare_bakdörrarna.JPG (5.19 MiB) Visad 278 gånger
06_Harman_Kardon_subwoofer_under_golvet.JPG
06_Harman_Kardon_subwoofer_under_golvet.JPG (4.18 MiB) Visad 278 gånger

Hämtade bilen från Service nummer 7, 13[…]

V70n 05 växelreglage/vajer

Hej har en bil som rubrik, automatlåda. Ska […]

EX30, påstår dom.

Officiell nu. Den gula var ju lite oväntad. […]

Hej! Jag har samma problem, på min D5a. De[…]