Jönköping, Halland, Blekinge, Skåne, Gotland & Öland

Moderator: Moderatorer

#1568563
Jag klantade mig och kopplade loss stereon på min S80 '99 med batteriet anslutet, så nu har "SRS Airbag Service" tänts i info-fönstret (ej airbag-lampan) så tänkte höra om någon i trakterna Malmö-Trelleborg-Ystad har en lämplig läsare och kan hjälpa mig? Det ska tydligen funka med även lite andra läsare än Volvos egna, men Foxwell 630 som jag lånade gick bet tyvärr... :-)
#1569461
Felkoder för motorstörningar och en del andra kan man släcka genom att koppla bort batteriet en stund. Men, "viktiga" felkoder är kvar ändå. Dock "kostar" det inget att prova. En del felkoder för ABS, TCS och liknande kan tändas vid låg batteri spänning, men slocknar när batteriet har rätt spänning igen. Kanske även vissa SRS koder.
#1570406
lennarte skrev:Felkoder för motorstörningar och en del andra kan man släcka genom att koppla bort batteriet en stund. Men, "viktiga" felkoder är kvar ändå. Dock "kostar" det inget att prova. En del felkoder för ABS, TCS och liknande kan tändas vid låg batteri spänning, men slocknar när batteriet har rätt spänning igen. Kanske även vissa SRS koder.
Jag testade koppla loss batteriet, men det kvarstår. SRS-lampan lyser inte, utan tänds som den ska vid start och slocknar sedan. Däremot står texten om "SRS service" i inforutan (besiktningen brydde sig tydligen inte om det då jag besiktade med det) och det uppkom när jag kopplade loss och kopplade in stereon med batteriet anslutet. Jag har även klassikern "Larm service" som tänds vid start i inforutan och gjorde det när jag köpte bilen, men lås och larm funkar som det ska...

Ingen aning vilken som terminerar men som det l&au[…]

Volvo V50 D2 felkod P2002

Hej! Har en Volvo v50 D2 årsmodell 2012 […]

Backkamera

Sist är programmeringen som Volvo måste[…]

Byt plats på kablarna på höger bl[…]