Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av skarj
#1521197
Jag undrar om någon kan hjälpa mig med att peka ut vilken kabel jag ska använda som styrström till extraljusens relä?
Volvo XC70 2013 med xenon om det finns olika färger beroende på modell.

Antar att jag plockar ut tex vänster strålkastare och "tjuvar" ström från styrkabeln som ger helljussignal, men det är här jag behöver hjälp att finna rätt kabel då jag inte har några mätnålar och jag antar att det inte är en helljuslampa som man tänder utan snarare ändrar riktning på xenonljuset (styrström).

Eller behöver jag en canbus grej (tror inte det, men inte helt 100)?
av Gabriel
#1521203
På min bil (som är en -16) så är + kabeln till vänster helljus grå-brun.
Det tände en ytterligare helljuslampa även på bilar med xenon.
På min bil funkar det bra att ta styrström enligt ovan utan några felkoder.
av skarj
#1521251
Haha, sant, tänkte så det inte går att blanda ihop, tänker att brun rand innebär en grå kabel med en brun markering (för att särskilja sig från ev. annan grå kabel).
Användarvisningsbild
av apersson850
#1521274
Kabeln är grå-brun vid ena sidan och vit-orange vid den andra. Det är riktigt att för Xenon koppar man till en elektromagnet som ställer om ljuset. Men den styrsignalen ligger parallellt med tändströmmen till halogenljuset innanför, så det spelar ingen roll.
Gör du en fullständig installation, alltså med Volvos sats för extraljus (som innebär att du kan stänga av extraljusen separat från displayen), då är kabeln till ljuset istället blå.
av skarj
#1521311
apersson850 skrev: tis 29 nov 2022, 23:16 Kabeln är grå-brun vid ena sidan och vit-orange vid den andra. Det är riktigt att för Xenon koppar man till en elektromagnet som ställer om ljuset. Men den styrsignalen ligger parallellt med tändströmmen till halogenljuset innanför, så det spelar ingen roll.

Om jag förstår dig rätt, man kan antingen välja den grå-bruna, eller den vit-orange beroende på om man kopplar in sig på höger eller vänster sida? Min tanke är vänster sida, alltså grå-brun?

Hänger inte med i resonemanget med styrsignal parallellt med tändström till halogen, menar du att det även är en halogenlampa? Eller vad är det som inte spelar någon roll?

Tänker inte köra på Volvos lösning och inte heller någon knapp (avstängning av extraljus) utan enklast möjliga (läs billigast) att "sno" styrström och koppla ett relä mellan batteri och jord, likt som man kopplade förr när man bara tjuvade styrsignal från helljuset.
av Lövet
#1521316
skarj skrev:
MarcusJ skrev: tis 29 nov 2022, 21:57 Använd en sån här:
https://www.jula.se/catalog/bil-och-gar ... er-604237/
Har xenonlamporna i XC70 H7 sockel? Eller hur är tanken med denna?
Man sätter den på den separata helljuslampan om det finns en sån

Bra tips att trycka ner och släppa upp 👍, de[…]

XC70 D5 dålig acceleration

Hej, har börjat få lite problem med acc[…]

Ac

Normalt suger man med vacum in olja i en ny kom[…]

Oringar/rengöring oljetråg

Det är ledningen som går från vev[…]