Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av MKV70
#1475657
Hej,
Har en Volvo V70 -16
Har fått problem med elhissen till förardörren. Den får ingen ström till backspeglar och fönsterhiss. Märkte även att elfunktionen för svankstöd i förarsätet inte funkade heller. Resten av dörrarna har jag ström till. Kan det vara fukt i dörrkonsolen? Har elhissar och sätet nåt gemensamt i elkopplingen?
Nån som vart med om nåt liknande eller har något tips?
Ska tillägga att säkringarna under handsfacket är hela.
av MKV70
#1475731
Verkar vara nåt som är glappt, imorse funkade hissarna men inte sätet och sedan funkade inte hissarna igen.
Tack för tipset, låter onekligen att det kan vara skalade kablar vid dörröppningen. Ska kolla på det ikväll.
av m2c
#1475762
Skulle tro att sätesvärmaren är ett fel för sig. Jag fick att utetempvisaren la av, samt att bilen varnade för öppen dörr hela tiden.

Tyvärr så drog jag av några kablar när jag skulle vira in eltejp runt dem, så var försiktig. De är sköra och blir rejält spända när man man drar tillbaka damasken för att komma åt. Bra knäskydd att stå på och bra ficklampa rekommenderas.

(Varnar bilen på öppen dörr så går den inte att låsa med fjärren tyvärr)
av MKV70
#1475777
Har inte hunnit kollat än. Men elen beter sig väldigt märkligt. Upptäckte nu att när jag trycker på knappen för svankstödet (både förar och passagerar sida) så släcks lamporna för fönsterhiss och tänds igen när jag släpper knappen. När jag sätter knappen för innerbelysningen i taket åt nåt av hållen så släcks det också och tänds när jag sätter tillbaka i mittenläget.
Biltemas CTEC kopia

Jag har en Biltemaladdare som är några […]

snö

Får bilar som levereras nya till Norrland an[…]

Tillskottsvärmare

Är du osäker hade jag åkt in till […]

Lyft bort panelen och fetta upp mekanismen lite. T[…]