Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1439608
Hej!

Tänkte ställa frågan här om någon råkat ut för liknande problem.. var och hämtade vår "nya" volvo häromdagen och upptäckte ganska snart att bränslemätaren oftast visar tom tank även fast den är full.. det som är konstigt är att ibland så hoppar den faktiskt igång igen och funkar en tid = några timmar o sedan så blir det samma sak, alltså visar tom tank. Dock så varnar den inte för tom tank utan strecket på displayen är svart där det ska vara vitt..
Har provat lyfta minus polen från batteriet och dragit några säkringar i skuffen

Jag har pratat med försäljaren som säger att det kan vara så när bilarna stått ett tag och hänvisar till att jag har trots allt köpt till en extra garanti om det skulle vara nåt fel (extern försäkring) vilket jag inte köper..

Finns det någon idé? Jag har försökt att hitta bränslepumpen men den verkar sitta dumt till?

Tacksam för idéer
Användarvisningsbild
av frasse4
#1439625
Dessa "extra garantier" som man kan köpa till brukar vara omöjliga att få ut något från. Läser man det finstilta står det att det inte får vara yttre åverkan, korrosion eller fukt samt massa andra friskrivning är gällande elektronik. Gällande felet vill jag minnas att jag hört på forumet att etanol bilarna har en annan bränslegivare med växelström som krånglat ibland.
#1439628
Får troligtvis lämna in den för en felsökning men skulle vara kul om jag själv kom åt bränslepumpen så jag kan se över kablar o kontaktstycken.. vad jag har förstått så behöver man lyfta ner tanken för att komma åt, någon som vet om det stämmer? Känns ganska surt att det ska strula det första som händer :-(
#1439645
Japp tanken måste ner om du ska komma åt pumpen.
#1439686
Det är som Frasse4 säger. Det är växelspänning i tankmätaren, 170 Hz, vill jag minnas? Omvandlaren till detta sitter under vänster baksäte.
Jag hade så där på min V70 2.0F -08. Bränslemätaren visade lite hur som helst. Det var batteriet som var dåligt! Prova med att ladda upp det. Ladda så mycket det går, till 100%. Hjälper det inte så fundera på ett nytt. (Mitt originalbatteri blev 10 år och 2 veckor)
#1439704
Rådlös skrev: tis 06 apr 2021, 06:58 Det är som Frasse4 säger. Det är växelspänning i tankmätaren, 170 Hz, vill jag minnas? Omvandlaren till detta sitter under vänster baksäte.
Jag hade så där på min V70 2.0F -08. Bränslemätaren visade lite hur som helst. Det var batteriet som var dåligt! Prova med att ladda upp det. Ladda så mycket det går, till 100%. Hjälper det inte så fundera på ett nytt. (Mitt originalbatteri blev 10 år och 2 veckor)
Jag provar att hänga på laddaren och ser om det fungerar i mitt fall, tack ! :-)
#1440778
Hjälpte inte att ladda batteriet med laddare, dock känns det som att batteriet är rappt o ger bra med kräm.. utan att ha kollat det såklart. Jag har kollat under vänster sits i baksätet och hitta 2st kablagekopplingar som jag har haft isär o för säkerhetens skull smörjt upp med kontakt spray, de såg ok ut.. samma problem finns kvar med att tankmätaren verkar fungera ibland och ibland inte.
Trafikbeteende

Angående det ni skriver om tysk trafik kan j[…]

240 90a startar inte

När jag kopplar mellan 30 och 87/2 så […]

Tack! Vilket bra öga du har! Ska påpeka[…]

Vet ni hur mycket det kostar att laga på ver[…]