Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av snusketören
#1382906
Hej,

Har en XC70 där ratten är lite sliten högst upp. Ytskiktet verkar ha släppt. Volvo själva tycker inte att det är några konstigheter på en ratt som är strax över 4 år gammal och jag orkar inte fråga vad de skulle ta för att fixa det utanför garanti (gissningsvis en helt ny ratt plus montering á 12500kr ex moms) så jag tänker att det inte är så jobbigt att ordna själv.

https://www.laderspecialisten.se/produk ... a-om-ratt/

Tänkte mig att köpa ett sånt där kit, men vad för finish och färg ska jag välja om jag vill att det ska matcha den befintliga färgen? Eller är det bara att bita i det sura äpplet och försöka färga om hela ratten trots att bara en bit högst upp är sliten?

Det är en 2016 XC70 (Classic Momentum) med en helt vanlig svart ratt i.
av dannesk
#1382973
Om ratten repats och behandlats vårdslöst så kan mkt väl ytskicktet släppa på en 4 eller 5år gammal bil. Jag skulle nog inte gett mig på att försöka snygga till det själv om man vill ha bra resultat, skulle nog anlitat nån som kan färgmatcha och lokalt laga den, typ Colorglo eller liknande. https://www.colorglo.se/

Du har ingen bild hur det ser ut? Annars så kanske du kan hitta en fin ratt ifrån bildelsbasen eller liknande och byta.
Användarvisningsbild
av MartinS
#1383005
En ny ratt lär kosta 4-5000kr och det är inte svårt att misshandla sönder en ratt på 4-5 år om man är oförsiktig.
#1383037
Jag har svårt att se hur oförsiktig man ska vara för att lyckas få mer slitage på en ratt i en ny Volvo på 4 år än på en Saab 900 från mitten av 90-talet som definitivt inte blivit ömt vårdad. På den sprack sömmarna i ratten innan ytskiktet gick sönder.

Hur som helst är det inte intressant att byta ratt eftersom det är tämligen enkelt att färga om läder om det blivit skadat. Frågan är bara om någon vet vilken finish som matchar det som bilen hade original. Antar att den är matt eller semi-matt?
Användarvisningsbild
av Momentum
#1383057
Antar att det är biten rakt upp som du menar, för jag har likadant
Har haft ett flertal Volvo bilar tidigare som gått lika långt och lika gamla, ratten har aldrig blivit så där sliten av att användas
#1383235
apersson850 skrev: ons 03 jun 2020, 12:24 Stått parkerad så solen gått illa åt överdelen på ratten, kanske? Solsken är trevligt när det lyser, men ett otyg till att förstöra olika material.
Kanske det. Tidigare nämnda Saab stod dock ute 24/7 utan att ratten gick sönder. Kan komma på ett flertal bilar som alltid parkeras utomhus, med läderratt, i solen, utan att utskiktet går sönder.
Momentum skrev: ons 03 jun 2020, 11:37 Antar att det är biten rakt upp som du menar, för jag har likadant
Har haft ett flertal Volvo bilar tidigare som gått lika långt och lika gamla, ratten har aldrig blivit så där sliten av att användas
Ja, precis. Det är helt uppenbart ett tillverkningsfel som Volvo inte har någon lust att stå för. Samma sak med T-Tecklädseln. Min Volvohandlare hade aldrig hört talas om klädsel som spricker. Eller Google, får jag anta.

Hur som helst, för att återgå till ämnet, så tolkar jag det som att det inte finns någon som vet vilken grad av matthet som motsvarar den som är original i bilen?
Användarvisningsbild
av fjohan82
#1383237
Ta gärna en bild och lägg upp här, lättare att komma med input i ärendet då. :-)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Hallå , Jag är ny med dig i det hä[…]

Hallå , Jag är ny med dig i det hä[…]

fortfarande mekaniskt inspurt, jo gick bra äv[…]

Modell V60 D2 Fordonsår 2016 / Modellå[…]