Nya medlemmar: Läs detta innan ni postar ert första inlägg! När ni gör det har ni accepterat reglerna och därmed medgivit att ni kommer att följa dem!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av olafixar
#2
Forumets ENKLA regler:

• Anstötligt språk tillåts inte. Ser vi sånt, kommer inlägget raderas utan förvarning. I grövre fall kan det leda till avstängning.

• Moderatorernas ord om vad som är ok eller ej ska följas utan undantag.

• Kommersiell reklam för egen vinning ej tillåten. Med andra ord får man inte göra reklam för sitt egna företag o.d. i syfte att värva nya kunder/medlemmar eller på något annat vis tjäna på det. Sådan annonsering kommer oavkortat leda till att inlägget raderas utan förvarning och vid upprepning kan det leda till avstängning. Länkning till hemsidor som säljer billiga produkter är alltså tillåtet förutsatt man inte har någon anknytning till företaget /organisationen. Inläggets framtoning ska här vara saklig och utan reklammässig formulering. Idéella, icke vinstdrivande organisationer, sällskap föreningar och klubbar är dock undantagna denna regel om deras budskap ligger i linje med forumets inriktning och intresse.

• Inlägg som anses felpostade flyttas utan förvarning till lämpligt plats. Är du osäker på vart du ska posta ditt inlägg/fråga, skicka ett PM till en moderator och fråga först. I vissa fall kan den moderator som flyttar din tråd skriva en anledning till varför tråden flyttades i första inlägget i tråden.

• Har du synpunkter på en moderators agerande, så försök i första hand reda ut det via pm med den det gäller. Att skapa nya inlägg eller trådar på forumet, för att "klaga" på en moderators agerande är helt fel metod och ej tillåtet.

• Behandla övriga medlemmar av forumet med respekt

• Håll inläggen relevanta för det ämne som diskuteras

• Så kallad "bumpning" (skriva tomma/meningslösa inlägg för att din tråd ska hamna högre upp i hierarkin) är INTE tillåten. Ser vi sånt, kommer inlägget raderas utan förvarning.

• Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Skriv inget som kan vara kränkande eller otrevligt för enskild person. Vi moderatorer behöver inte motivera varför ett inlägg raderas eller varför en avstängning har skett. Följs reglerna och du agerar med allmänt hyfs skall det nog inte vara några som helst problem.

• Korspostning, det vill säga skapa samma inlägg i flera forumsdelar är inte tillåtet. Upptäcks korspostning kommer minst 1 av trådarna att raderas utan förvarning.

• Om du använder en bild i din signatur, tänk på att den maximalt får vara 486x123 pixlar och 50 Kb stor. Om den är större kommer den att raderas. Vanligtvis får man maximalt ha fem rader med text i sin signatur (sett med skärmupplösning 800x600). Men har du en bild i signaturen får du maximalt ha två rader med text. Kom ihåg att även tomma rader räknas.

• Har du avatarbild (den lilla bilden vid namnet) så är tillåten storlek 100x100 pixlar och 10 Kb.

Att tänka på INNAN du skriver något
• Använd sökfunktionen för att för att försäkra dig om att din fråga inte redan existerar i en tråd.
• Om du har en fråga/inlägg som liknar en tidigare, skriv inte i samma tråd/ämne utan skapa ett nytt!
• Om du behöver hjälp med något så försök att skriva en relevant rubrik, så att man direkt kan se om man kan hjälpa till eller inte. Kom ihåg: För du ska få ett bra svar krävs det ju att du ställer en bra fråga =)
• Vid motorproblem ange ALLTID vad du har för bil samt vad du har för motor i bilen...t.e.x B230A, K, E, F, 2,4D, D4, T3 och så vidare.

När du gjort ditt första inlägg, har du accepterat dessa enkla regler.

Om någon förvissar sig om att det föreligger misstankar mot ovanstående nämnda regler så klicka på rapportknappen, kontakta moderator alternativt skicka epost till: [email protected]

Vi hoppas att du skall trivas på forumet!

Finns flera trådar om problem med styrboxar […]

Byta kamkedja

Nej, byta kamkedja gör man bara om det ä[…]

Fick svar idag, det räckte inte bara med mjuk[…]

Kanske en dum fråga, men är glödla[…]