Säkerhet, larmsystem, centrallås, startspärr, alkolås, rattkryckor, hur man försvårar för tjuven att göra inbrott etc. Dvs. I princip allt som har med säkerhet att göra. OBS! Skriv vad det gäller för bil- samt årsmodell, så blir det lättare att hjälpa till!

Moderator: Moderatorer

#1528264
Tja,

Vi förvärvade en Volvo v50 Momentum -10 för ett par år sedan och noterade att den inte har en knapp för tillfällig bortkoppling av larmsensorer. Ni vet, den som ska sitta i taket vid belysningen. Där finns enbart lysknappar, inte ens några knappar utan funktioner. Är detta vanligt/normalt? Kan man beställa en sådan bil utan den funktionen? (Det står ju liksom inte som valbart i manualen)
Kan man har tagit bort den i efterhand? Säkert en dyr historia om man skulle be om att installera den igen.. Det är ju dock lite störigt om man vill lämna last i bilen som kan röra på sig. Bilen larmade igår kväll vilket jag misstänker berodde på skyddet över vindrutan som kanske fladdrat till inne i bilen.
Vår förra v50 tjuvlarmade hej vilt pga låset i förardörren, men den bilen hade ju funktionen iaf.

Hoppas på att nån har svar.
#1529125
@Rain, Va det kanske så att 2004-2007 satt knapp i taket som 2008-2012 flyttat in under en meny då? Hade en 2006:a, där satt den i taket iaf

Testa att kontakta @fredriknilsson han fixar ocks&[…]

Start/Stop funktionen

Har hittat knappen märkt ’A’ nu. […]

Vi som beställt EX90

Tiden går... Tankarna går mer och mer[…]

A-traktor går för snabbt

På mätaren står det 40 vilket int[…]