Bilvård, lackering, däck, fälgar, styling och väghållning diskuterar vi här…

Moderator: Moderatorer

#1463677
Alexas skrev: tis 14 sep 2021, 10:22
sbf skrev:
Alexas skrev: tis 14 sep 2021, 09:31 Om man ser till pris / prestanda för de förutsättningar som råder här nere i Skåne så verkar Goodyears nya dubbdäck vara det klart bästa alternativet.
För mig är det inte lika klart. Jag bor i Mellansverige, inland, lantligt där en av de lokala bönderna inte alltid hinner röja gården på snö på flera dagar. Vi har ganska blandat väder, från torrt och blött till blixthalka och väldigt kallt och snöigt. Jag jobbar visserligen hemma, men vi är väldigt beroende av bil och att kunna ta oss fram. Jag behöver ett balanserat däck med viss övervikt mot is och snö skulle jag säga.
Vilket lutar du åt att köpa?
Jag har inte helt bestämt mig än, skulle gärna vilja se ett eller två ytterligare test till innan jag bestämmer mig. Men just nu lutar det åt Nokian (eller möjligen Michelin), jag blev en aning avskräckt av VBs kommentarer om Goodyears kurvgrepp.

Jag har läst summeringen av det finska testat som en av tabellerna ovan kommer från och där verkar man även ha lagt en del vikt vid manövrerbarhet på snö och is, vilket är en viktig aspekt för mig med smala och slingriga landsvägar med mycket skog runt mig.

Det är även viktigt med hantering i modd/slask, möter mycket bussar och lastbilar och andra bilister som gärna kör i mitten av vägbanan.
Varför kör du Volvo?

Exakt! :-D Har du kollat på Fords el.utbyt[…]

Och vicka på nyckeln kan du testa.

Jag hade dom innan, dammar noll. Tack för […]

Pirelli P Zero PNCS VOL 245/35 byttes mot helt v[…]