Här får du bl.a. Veta hur man byter bromsklossar, gör service samt allmänna mektips. OBS! Du kan inte skriva inlägg...enbart läsa vad moderatorerna skriver/tipsar om.
OBS! Författaren till respektive guide tar inga som helst ansvar för eventuella skador etc. Genom användandet av guiden!

Moderator: Moderatorer

#627536
Hej!

Ställt en hel del frågor här innan mitt köp så nu tänkte jag bidra med tips och hjälp till er som går och funderar på att skaffa något sådant här.

Satt som sagt och valde mellan en hel del olika. Skulle jag ha bara aux eller ett riktigt interface som jag kunde styra byte av spår, spellistor mm. med? Vad ville jag koppla in? iPhone? Mp3 spelare? SD kort? Ska jag kunna använda rattens knappar för att styra allt?

Till slut kom jag på att det duger gott med att bara kunna koppla in min iPhone och styra låtlistor, val av spår mm. direkt från telefonen. Den skulle ju ändå sitta direkt i en hållare inom räckhåll från förarplatsen.

Valet föll på en adapter från http://www.auxadapter.se, 674 :- för den ink. frakt. Denna adapter kopplas in på cd-växlaringången på stereons baksida och sedan ansluter man valfri sladd till adapterns 3,5mm uttag. Ska passa till alla Volvo's HU-modeller. Ska man ha ett riktigt interface får man nog hosta upp ca 1500 spänn och uppåt, vilket jag inte tyckte det var värt.

Själva installationen tar MAX 10 minuter, det är OTROLIGT enkelt att ta isär allting.

1. Börja med att lossa pennhållaren, det är bara att bända med något i kanterna runt den så släpper den. Här sitter sedan 2 st. torx-skruvar som håller AC-panelen på plats:

Bild

2. Efter detta ska AC-panelen lossas och även här sitter det 2 st. torx-skruvar som håller audio-enheten. Tyvärr tog jag ingen bild men det är likt pennhållaren, lossa och "bryt" lite försiktigt så släpper den. Notera också att man behöver INTE lossa några kontakter överhuvudtaget då dessa är tillräckligt långa. Guiden på http://www.auxadapter.se har kontakterna bortkopplade men det är som sagt inte nödvändigt. Tror ni kan få ett gäng felkoder om man gör detta (dock inte säker)

3. Här är hela paketet ute. Koppla då in aux-adaptern på cd-växlaringången som sitter på baksidan. Där sitter 2 st. likadana kontakter, jag tog den vänstra av dem:

Bild

4. Sedan beror det ju på vad man vill koppla in. Mp3-spelare, iPhone, iPod osv. Välj sladd utefter vad ni ska koppla in. Jag skulle koppla in min iPhone och hade kunnat använda en 3,5mm <-> 3,5mm audio kabel men eftersom hörlursuttaget sitter i ovankant på iPhonen tyckte jag inte det var snyggt! (Bild på hur det HADE kunnat se ut finns längre ner, då ser ni hur fult det hade blivit). Valet föll istället på en iPhone dock-kontakt <-> 3,5mm kabel. Den inhandlades på http://www.kabelgiganten.se för under 100-lappen. Nu skulle istället min kabel komma snyggt underifrån!

Bild

5. Borrade ett hål i facket jämte stereon för att få ut kabeln:

Bild

6. Fäst sedan adaptern med dubbelhäftade tejp på vänstersidan, det finns gott om plats:

Bild

7. Gjorde även en liten fästanordning i "taket" på facket för att kabeln inte skulle ligga löst och synas så lite som möjligt. Kanske lite onödigt vad vet jag.

Bild

8. Proclip med en hållare anpassad till en iPhone 4S. Finns på http://www.brodit.se. Sladden kommer snyggt underifrån. Enkelt att styra låtar mm. direkt från telefonen. Ljudets volym kan man använda rattens knappar till att höja/sänka med:

Bild

Här är bilden på hur jäkla fult det blir med 3,5mm <-> 3,5mm:

Bild


Hoppas ni har någon nytta av denna guiden!
Manuell eller Automat

Nu vill TS ha en manuell,, inte automat, och v[…]

Osaken till detta ljud?

Ett sätt att lokalisera ljud med är att […]

Mjukvaruproblem

Tror jag inte, de började med att plocka ned […]

s90 T4 erbjudande

Tack för er feedback, vi ska besöka bili[…]