Här kan ni klottra av er sport, politik, efterlysningar m.a.o offtopic!!!

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
By SvenB
#604501
Hur gör ni som är anslutna till NIX-registret åt det som blir vanligare, att någon trots det ringer och marknadsför olika produkter med hänvisning till av de har avtal med något företag som du är kund hos? Det vanligaste är TELIA men läste här att det har hänt med de som har avtal med SKRUVAT. När de påstår att de har tillstånd att ringa på grund av att jag är kund hos exempelvis TELIA, brukar jag svara att "det är lätt avhjälpt". Då brukar de avsluta fort.
By Lövet
#604508
Tyvärr får man ringa om man har en "pågående relation" även om kunden är ansluten till Nix. Men det funkar ju alltid att bara säga tvärnej direkt.
Användarvisningsbild
By Tomas88
#605009
Jag har aldrig brytt mig om att skaffa fast telefon så jag har i princip sluppit telefonförsäljare.
Nu är det kanske ingen lösning för dig men jag har aldrig saknat fast telefon.
Användarvisningsbild
By SvenB
#605016
Det är inget problem för mig heller. Kom på detta när jag läste en tråd om att Skruvat säljer sitt kundregister så att NIX spärren "försvagas". Jag tycker inte det är bra. Jag tycker att man skall respektera att det finns personer som inte tycker om telefonförsäljning. Men som Andreas skriver, det är bara att säga tvärnej. Personligen undviker jag att ingå avtal med någon som jag vet säljer sitt kundregister.
Användarvisningsbild
By Funk
#605021
Jag har väldigt lite problem med att dem man redan har affärer med ringer, för mig är det nog i stort sett bara Canal Digital som ringer då och då... Men däremot så är det en plåga att det ringer folk som totalt skiter i NIX, och framförallt ringer till mobilen, och kanske ännu värre, ringer till ungarnas mobiler. Då brukar jag kontakta det företag som det handlar om , och meddela att så länge dom använder telemarketingföretag som bryter mot regler och god sed så kommer jag personligen aldrig göra affärer med dem, och dessutom påtala det för alla jag känner.

I dagsläget är det Göta Energi som ligger på hatlistan, deras telesäljbolag, Faceways AB är troligen det sämsta som finns på att följa braschens regler och etik. Under lång tid framöver kommer dessa företag behandlas av mig som de vore knarklangande pedofiler...

/Thomas
By umekille
#605037
Nix gäller hemtelefonen...
Dem har börjat ringa mobilnummer istället.
Användarvisningsbild
By StringerBell
#605055
Jag har NIX och som tur är rätt få säljsamtal. Däremot figurerar mitt hemnummer i äldre information till mitt företag vilket är ett problem.
Användarvisningsbild
By Funk
#605111
umekille skrev:Nix gäller hemtelefonen...
Dem har börjat ringa mobilnummer istället.
Samma regler som man lovar att följa i branschföreningarna angående NIX stipulerar att man inte ringer till mobiler... Inget av detta är tvingande och ej heller straffbart på något sätt, tyvärr..

/Thomas
By llesrof
#605175
Fast värst är det ändå med dörrknackare som vill pracka på en någon religion eller elavtal. Jag har nixat mitt hushåll idag :D
Optisk kabel

...din Volvohandlare/verkstad, eller Googla: MOST

Skakningar v50

Hej. Min V50 har börjat skaka i framvagnen n&[…]

https://www.bildelsbasen.se/?index=default&lin[…]

Ingen drivning S60

Jag har 140hk 2wd