- mån 04 aug 2008, 12:02
#208398
På Skånska torde det heta "pannekaga", och möjligen något liknande på danska. Möjligen "pannekaege"? Men med ett helt annat uttal.
För mig, som har hunnit med några år, heter det i bildexemplen: 1. Pannkaka. 2. Plättar. 3. Ugnspannkaka eller tjockpannkaka. Eventuellt Fläskpannkaka om fläsk ingår. Nyligen åt jag fläskpannkaka på en mindre lunchrestaruang/café, i en västsvensk stad. Det var en besvikelse. Fläskpannkakorna var troligen prefabricerade, och i storlek som brödskivor och saknade konsistens. Visserligen var det något som kanske kunde bevisas som fläskkött, i dom men tämligen smaklöst och snålt.
För att krångla till det ännu mera, så förekommer det numera även Amerikanska pannkakor. Dom innehåller bakpulver och blir lite uppjästa och luftiga. Men smakar ändå relativt gott. Sök recept på nätet om ni vill testa. Stek dom inte för stora, det räcker med ca 10 cm i diameter.
Senast redigerad av 1 Rådlös, redigerad totalt 0 gånger.