eccy243 skrev:Hur gick de matzen? :)
Hehe..Jo..det blev fyr i grillen! Körde med tändvätska + 5 tändblock av paraffin. Dock så härdade jag bara ut i 10 minuters kyla. Vågade inte lämna köttet helt ensamt o de vart för kallt med -15. Så det blev fin yta på köttet. Sedan så fick det "gå färdigt" i stekgrytan på spisen.
Tips för vintergrillning i klotgrill:
*Ha gärna en stoor klotgrill; det går åt en hel del briketter.. (troligen p.g.a. luften är mkt syrerik, eller torr, på vintern?)
*Vid tändning så använd gärna något komplement till tändvätskan, typ tändblock av paraffin. Tändvätskan gav ifrån sig ett lite blåaktigt sken och brann ut väldigt fort (inte alls som på sommaren alltså). Därav komplementet.
Alternativ till klotgrill:
*Sopa undan en fläck på backen och lägg dit ett gäng torra vedträn. Tänd med en liten skvätt diesel. Denna brasa lämpar sig för korvgrillning eller annat som går fort när det är kylslaget väder. Coca-Colan ställs med fördel i snön för en iskall upplevelse
/M10
------------------------------------------
http://matzen10.wordpress.com
