NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1301665
Hej,

Kopplingen har börjat hugga/tugga lite väl mycke vid start på ettans och backens växel.. Är lite jobbigt att behöva finlira med pedalerna för att minimera symtomet..
Finns det nån möjlighet att det försvinner eller kommer det bara bli värre?
Kan vara ett sammanträffande, men det började efter att motorns mjukvara uppdaterades i somras (i hopp om att lösa problemet med att den ofta tar låång tid på sig att starta när den är ljummen/varm).

V50 1,8F MY08..

Mvh.
#1359490
Problemet finns säkert på de högre växlarna också, men kanske inte ger sig tillkänna på samma sätt tack vare att man har högre rotationshastigheter..
För, om jag varvar en del innan jag släpper upp kopplingen till 1an så kan jag köra som vanligt folk, liksom.. Men då tror väl folk att man inte har körkort :P
#1359493
Jag är också förföljd av det där problemet, det blir värst när man startar bilen då det är kallt och fuktigt, väl varmkörd märks det knappt. Har råkat ut för det på ett par olika bilar, tror det beror på att jag är för "snäll" mot kopplingen så den poleras upp.. Om jag misshandlar kopplingen lite så blir det bättre ett tag. Bytte koppling på båda bilarna ifråga (R19 och V70-I) och då försvann huggandet helt i typ ett halvår innan det kom tillbaka.
Man kanske behöver göra en "start i brant backe" typ en gång i veckan för att hålla kopplingen i trim? :-D
#1361087
En tanke som slog mig nu helt plötsligt.. Skulle det kunna vara så klurigt att det egentligen inte är kopplingen som är defekt, utan istället bränsleinsprutning/luftreglering..?
Sam bilmode

Har de gott i konkurs? Kan inte hitta deras hemsid[…]

V70 T6 304hk tråden

Jag tycker färgen på bilen är rikt[…]

Köpa felkodsläsare

Vilka ger felkoder i klartext och för alla st[…]

Biltema vs v-parts ,Volvo orginal

Kränghämmarstagen köper jag på[…]