NYA Volvo C30, S40, V50 & C70 relaterade ämnen... OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av nileo
#1479595
Har nu kollat felkoder med icarsoft. Den säger "U012500 - förlorad kommunikation med fleraxiell accelerationsgivarmodul." Är detta samma felkod som BCM-0125 ?

Vid kalibrering så går det inte att kalibrera "lateral accelerometer" däremot går det fint att kalibrera "pressure sensor" och "steering angle". Alla tre ligger under SAS kalibrering.

Tips, någon?
av kent71
#1479862
har du gjort rent vid abs givarna fram ?? jag blåste med tryckluft in bakom hjullagret på båda sidor i fram. kanske kan bli lika i bak.
det sitter magneter på våra bilar vid abs givarna istället för kugg som det sitter annars. ibland så släpper det rost som fastnar på magneten och givarna
av nileo
#1483752
Problemet löst! Sammanfattning:
Bytte först kontaktrulle i ratten (köpte från skroten), gjorde ingen skillnad.
Plockade ut matta bak o fram på passagerarsidan för att kolla om det var accelerationssensorn som sitter i balken under passagerarstolen. Visade sig ligga vatten längs hela golvet. Lokaliserade felet till att dräneringen från takluckan hoppat ur anslutningen ut till hjulhuset. Pillade tillbaka slangen och torkade ur golvet samt plockade ut mattorna och torkade dem (isoleringen under mattorna var genomblöt så det rann vatten ur den). Felet kvarstod.
Köpte en accelerationssensor från skroten och bytte den. Felet kvarstod.
Letade reda på kopplingsschema för att identifiera var kablarna från accelerationssensorn tar vägen. Mätte dessa och en av dem verkade ha kabelbrott. Klippte sladden vid vid kontaktdonet till sensorn och vid kontakdonet som sitter till höger fram, under mattan. Bytte ut sladden. Problemet löst. :-D
#1483761
Trevligt!

Dedär med vatten på golvet har jag också fått lära av. På min C30 hade båda slangarna lossnat så jag hade vatten på båda sidorna. Mina elstolar hade slutat fungera och på passagerarsidan hittade jag en kabelskarvning som hade lösts upp helt. Tog bort några dm kabel och lödde på nytt kablage och allt fungerar som de ska nu.
Vilka sommardäck kör ni på

Hur håller ni koll på milen på […]

Jag utgår ifrån att Khashayar Farmanba[…]

AVGAS-KNALL BLA

Köpte en Pv med B16 Den går jämt o[…]

Sorry. Inser nu att jag var lite otydlig. Jag ha[…]