Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av Cotag
#1346858
Nu fick jag googla för att ta reda på vad det där var för något. Måste vara något helt osedvanligt superduperbra produkt med den prislappen som dök upp.
Användarvisningsbild
av TommyP86
#1346862
Den är bra. Använt flera ggr och är ett måste, annars tar det inte lång tid innan det gyllene kommer krypande.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1347092
Jag brukar (när det är färdigsvetsat) spruta in "vanlig" rostskyddsfärg, spädd så den går att spruta med slang och munstycke för tunn tektyl. Sprutar på och i överallt där jag svetsat (typ inuti tröskellådor). Därefter tätar jag skarvarna typ Sikaflex 291 och sist stryker jag tektyl eller liknande, eller grundar och målar med färg . Invändigt har jag sedan -70-talet bara använt olja, ny eller begagnad motorolja eller senaste tiden (från omkring 2000) med linolja.
#1348630
Tänkte sen efter även spruta in något lämpligt rostskydd.
Färgen ska användas mellan två plåtar som ska pluggsvetsas. Går det att svetsa direkt genom färgen på dessa 5mm punkter?
av Erik Å
#1348656
Hmm använde själv linolja tills jag läste att saltvatten är ett av de få lösningsmedel som tar bort intorkad linolja :-) Så numera får det bli (ny) mineralolja, spillolja innehåller otrevligheter som påskyndar korrosion och är onyttiga för miljö och hälsa. Mixar oljan med BT 36-2417 för att blandningen ska hänga kvar, 2/3 olja och 1/3 hålrumsvätska invändigt i balkar, och tvärtom på utvändiga ytor. Om det inte går att slipa rent och rostskydda med epoxy och underredsmassa eller lack vill säga :-)

Jag var tidigare oxå sugen på XC70 3,2[…]

Laddat in dom nya kartorna. Bilen i det egna gara[…]

Renovera d4 motor D4204t5

Hur mycket är väldigt lite? 0,10? Ä[…]

Vilket ljus är drl o vilket är dimljus[…]