Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1553548
Jag har fått detta larm några gånger.
ABS och antisladdlamporna börjar lysa och trippmätaren och hastighetsmätaren slutar fungera.

När bilen har stått något dygn så kan larmen vara borta när jag startar bilen men när jag kört 1 mil och parkerat och startar den efter 1 timme så kan felet komma bara några sekunder efter att jag startat den innan jag börjat köra.

Troligen kan larmet komma även under körning.

Vad kan det bero på? :-/
#1556265
Jag har varit och fått felkoderna utskrivna och de trodde felet kunde ligga i ABS enheten eller i CEM.

Nedan är en del symtom som ABS enheten kan ge listade och de stämmer som att hastighetsmätaren, trippmätaren och ABS larm men dessutom har ibland även varvräknaren och temperaturmätaren slutat fungera dessutom, så det förvirrar för de är inte angivna nedan.

ABS ATE MK25 2000 - 2007
https://hktech.se/Reparationer
#1565901
Jag hittade ett företag i Örnsköldsvik som skulle kunna löda om ABS enheten så jag lossade de 3 suvarna till den men så kom jag på att jag behövde bilen så jag satte tillbaka skruvarna någon dag senare.

Lte lustigt (?) var att felet försvann och har varit borta ett par månader men för någon dag sedan tändes bromsvarningslampan (tror jag det är) men slocknade sedan jag stannat och startat bilen efter ett ärende.

Men nu när jag körde bilen i går så hände det ett par gånger att när bilen spinner med ett framhjul (isig väg) så tänds bromsvarning och antispinn lampan bredvid (tror jag det är) men den släktes inte.

Men när jag stannat bilen för ett ärende och lät bli att spinna något hjul på hemvägen så lyste ingen av lamporna.

Problemet nu är att jag skall besikta bilen i slutet av veckan - vågar man det?

Du får göra den själv eller sä[…]

Du värmer nippeln så du kan lossa den[…]

3 mil kom jag efter bytet innan ljudet var tillbak[…]

Min gör inte så [emoji848] men där[…]