Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Svartnorabon
#1349062
Hej där ute.
Jag skall köpa kamremssats med vattenpump till madamens V70N.
2 frågor.

1:Vilket märke rekommenderas på satsen, SKF eller nån annan? Såga att en variant skickar med nya bultar.

2: Vilken nätbutik rekommenderas? Såg att skruvat låg högre i pris med tror de var dom som skickade med nya bultar.

Mvh/ Henke.
av GLIZ
#1349065
Jag köpte min på AutoDoc. Puslade ihop ett eget kit som blev ca 300 billigare än dom färdiga. Det är 3 pizzor. Det va nya skruv och packning till den vattenpumpen jag köpte. Spännrullen och rem valde jag den billigaste av. Tror inte det har nån större sensuell betydelse vad man väljer om man inte ska köra rally med bilen.

Skickat från min SM-G970F via Tapatalk

av Erik Å
#1349075
Det påstås att Volvo använder INA:s spänn- och löprullar (tror jag har sett INA-märkning på originalgrejorna), rem och vattenpump kanske är av annat fabrikat
Köpte själv ett INA-kit inklusive vattenpump hos skruvat för dryga tusenlappen vid senaste rembytet. På nåt sätt känns det som de mer kända fabrikaten borde vara rädda om sin image och alltså inte sälja något undermåligt. På billiga "noname"-produkter är det inte lika självklart :-D
Användarvisningsbild
av SBergdahl
#1349174
Ja det stämmer. Boschs stod det inget på. Oklart om jag egentligen hade behövt byta den iofs men hade inte dokumentation på om det var gjort senast eller inte och att hoppa över den två gånger kändes lite väl.
av Mikael-71
#1349189
Hjälpte ett ex för länge sedan att renovera toppen på en Hyundai efter kamremsbrott då de missat kamremsbyte och kört 20k mil på original. Bilen var inte värd mycket så jag köpte delar från Tyskland och Polen från billigaste piratfabrikat.

Jag jobbar till vardags med mekanisk bearbetning så jag har viss förståelse för hur delarna är tillverkade.

Samtliga delar som spännrulle, löprulle, ventiler mm var exakt samma som original, till och med repor från pressverktygen var identiska likt räfflor från en gevärspipa på kulor.

Så vilken kartong säger inte mycket....
av Bempo
#1349387
Jag tog hela kitet från Autodoc och valde SKF på allt. Inte för jag tror de tillverkar allt själva men jag förväntar mig att de har koll på de tillverkare som får leverera i SKF´s namn. Det blev inte dyrt heller men jag minns inte hur mycket mer som Mekonomen ville ha. Skiljer det mindre än 200:- då bryr jag mig inte i att skicka efter grejer men i det här fallet var det betydligt större skillnad.

Har precis diskuterat frågan med verkstä[…]

Oj, är det så illa! :( Finns det n[…]

Är också intresserad av lösning. F[…]

Såg denna film för ett tag sedan och mi[…]