Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Rispacken
#1328866
v70 - 07:a, motor D5. 24000 mil. stannar under körning (typ som soppatorsk) nu på slutet väldigt tätt och vid gaspådrag.
Måste stå still drygt 1 MINUT med tänningen av, sen startar den igen.
Började så för ca 3 år sen , försvann i drygt två år efter att verkstan felsökt men inte hittat orsaken, gick igenom elsystemet. (rengjort och "smort" kontaktytorna)
Började krångla några dagar igen i mars, sen gått bra tills nu 25/JUNI .
STÅTT PÅ VOLVO I 4 VECKOR NU, LARMAR FÖR LÅGT BRÄNSLETRYCK DÄR.
BYTT PUMP MEN INGET BÄTTRE.
NÅN SOM KÄNNER IGEN DETTA OCH KAN DELGE SINA MISSTANKAR.
VILL GÄRNA HA MIN TROGNA KOMPIS TILLBAKA.
Björn.
av kvillebäck
#1329051
tror inte de har något bra sätt att testa den om den bara dippar emellanåt som den kan göra innan den ger upp. Motorn stängs av och man får en felkod på lågt bränsletryck.
Tog ett tag att hitta detta för mig med.
av Anna88
#1329063
Men märkligt ändå att verkstaden inte har lyckas klara ut detta! De bör väl ha stött på detta förut?
av jorgeners
#1329210
På min xc90 d5 fick jag röd triangel och service snarast. Först bytte dom filtret, började hemresan men halvvägs var det som du beskrev in igen och byte av bränslepump inte bättre av det, byte styrdon. Hämtade bilen for hem gick bra en vecka sen dog den igen. Kom en och hämtade bilen och en servicekille från göteborg kom upp till östersund konstaterade att det var kabelstammen som skavde mot blocket, isolerade och sen gick den bra
av kuggis
#1332023
MIN KOMPIS (V70) ÄR FORTFARANDE PÅ VOLVOVERKSTAD, DOM HAR FELSÖKT ETT LÄNGRE TAG OCH FÅR LARM OM LÅGT BRÄNSLETRYCK.. VID BELASTNING PÅ 2:ANS VÄXEL OCH OPPÅT STANNAR DEN.
PÅ ETTAN GÅR MOTORN, HAR BYTT STYRENHETEN MEN DET BLEV INGEN SKILLNAD, SÅ DOM ÄR LIKA FRÅGANDE SOM MIG! VAD GÖR MAN ? SJU VECKOR PÅ VOLVOVERKSTAD! DOM HAR HUR MYCKET BILAR SOM HELST SOM STÅR PÅ KÖ
(NYARE ÄN MIN) . HAR VOLVOBILAR BLIVIT SÄMRE???
av kuggis
#1332032
Inget filter bytt, försörjningspump är bytt men blev lika ändå, den klipper direkt. går att starta efter ca. 1-2 minuter om man haft tändningen avslagen.
BÖRJADE KRÅNGLA FÖR CA 3 ÅR SEN.
DÅ KOLLA DOM I KABELHÄRVORNA OCH GJORDE RENT OCH "SMÖRJDE" OPP KONTAKTYTORNA SEN GICK DEN BRA TILL I FEBRUARI 2019 DÅ JAG GJORDE SAMMA MANÖVER.
GICK BRA TILL SLUTET PÅ JUNI ,.!? MEN NU ÄR DET KÖRT :-(
av halvgute57
#1332041
Ok,när jag jobbade på Bilia taxiverkstad i Sthlm så hade vi många dåligt servade bilar med igensatta bränslefilter,felkod på lågt tryck,och motorn stannade eller gick som en påse nötter,be dom kolla b-filtret eller byta skiten..

Angående tankmätaren som lagt av, s&ari[…]

Lurad är väl ett starkt ord när det[…]

Har en Volvo 745a 89a. Å har bara kopplat in[…]

Så länge det är årsmodell 17[…]