Volvo 850, S/V70 (97-00) , V70XC (98-00), C70 (98-05)
relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1406713
Hej,

Nybliven ägare till en S70 GLT här.

Enda problemet med bilen jag märkt av är att det knarrar när man svänger skarpt. Behöver inte vara fullt rattutslag och knarrar oavsett vilket håll man svänger åt. Lite mer knarrande upplevs dock vid högersväng. Inget stort problem men kunde varit kul att veta vad det beror på.

Sen undrar jag angående bilstereo. Kör mycket så skulle vilja byta ut originalstereon mot något jag kan spela egen musik med samt har handsfree. Kollat på följande. Behövs något mer för att det ska fungera?
https://www.brl.se/sv/artiklar/pioneer-mvh-s410bt.html
https://www.brl.se/sv/artiklar/prylfack ... -52mm.html
https://www.biltema.se/bil---mc/bilster ... 2000034143

Och jag antar att det är Volvo-versionen av ISO-adaptern som ska skaffas?

Ber om ursäkt för två frågor i en tråd. Kändes lite onödigt med seperata trådar :)
#1406715
Prylfacket är inget måste att ha, stereon passar även utan facket.
Du ska ha kablaget avsett för 850, S50, S70, dvs art nr. 84-580 på biltema.

Knarrandet kan bero på "allt som rör sig när du svänger", så det är ju väldigt svårt att säga något specifikt. Du kan ju börja med att hissa upp bilen och vrida på hjulen i olika vinklar och hastighet, då blir det iaf lite lättare att avgöra vart ljudet kommer ifrån.
#1407192
Erik Å skrev: tis 13 okt 2020, 21:31 Knarrar det medan du vrider på ratten eller när du rullar med konstant rattutslag?
Fjäderbenslagren går att smörja uppifrån; pytsa i lite olja precis innanför "plåtkragen" som kommer upp genom hålet i fjäderbenstornet
Det knarrar enbart när bilen är i rullning och man svänger. Dessutom absolut mest vid gaspådrag. Så det får mina tankar till drivknutarna. Sen vet jag inte hur den gått igenom besiktningen om drivknutarna varit i sådant skick. Ska försöka komma under bilen i helgen och ta en titt.

Kan vara relaterat eller också inte. Får ett svagt metalliskt ljud vid körning i motorvägsfart. Låter ungefär som en hammare som slår mot metall konstant men väldigt svagt. Åkte igår med ett par passagerare och ingen annan kunde uppfatta detta ljudet. Kört en S70 med dåliga hjullager förut och detta ljudet är markant annorlunda mot hur det lät på den bilen åtminstone.
#1407348
Hittat och beställt denna som enligt deras kundservice ska fungera utmärkt i S70.

https://vparts.se/se/volvo-s70/teknik-t ... tereo.html

Så enbart oljuden kvar att lösa. Misstänker som sagt drivknutarna skarpt. Troligtvis behöver även bromsarna en översyn, har nya klossar liggandes. Kom gärna med förslag om fler troliga felkällor om ni har det, kommer uppdatera tråden om jag hittar felet. :)
Faktisk förbrukning T6/T8

Kan du låna eller hyra en för en dag […]

Håller med ovanstående. Sen får […]

Jag har fått ett missljud, har plockat bort […]

Ser ut som järn från utslitna bromsbel&[…]