Volvo 700, 900, S/V90 (95-98) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...t.e.x B230A, K, E, F och så vidare....

Moderator: Moderatorer

#1408963
Ibland startar inte bilen när motorn är varm, jag tror att det kan ha att göra med utetemperatur, ca 10-15 grader. När den startar går den bra. Om man rycker av tändhatten på ett tändstift startar den på 3 cylindrar.
Motorn stryps ibland när den är varm och jag använt motorbroms. Den lägger av ett par hundra meter efter jag lagt i tvåan och rundat ett hörn.
Har bytt tändstift och trodde att det kunde ha hjälpt med det berodde nog på att lufttemperaturen tillfälligt var lägre för nu är problemet tillbaka igen.
Vad göra
#1408980
Menar du att när den inte startar så tar du en tändhatt o då startar den på 3?
Annars är det ju inget märkligt att den bara går på 3 cyl om du tycker en tändhatt..
Eftersom den verkar dö efter en sväng hade jag kollat bränslerelä .
Har varit med om att bilen dör efter sväng o kunde bli märklig ibland...
Visa sig att reläet inte satt riktigt i och hade dålig kontakt med stiften.
Sen om felet hör ihop med att den ej startar varm eller du kanske har 2 fel vill jag ha osagt.
#1410651
Min 88b b230 F startade alltid kall men körde man 200 meter började den bluddra. Stängde man då av bilen startade den inte förän den fick stå kallna. Bytte bränsle relä och även spridar relä sen har den fungerar klockrent.

Det börjde med att den ibland inte alla gånger startade varm tex efter man kört några mil. Ibland kunde den hoppa igång efter några minuter och under körning kunde den dö några sekunder. Blev värre och värre tills jag bytte relän.
#1411149
Haft samma problem på en b230fb och kom fram till att om någon av kontakterna på tänd spolen plus eller minus glappar i kontakten eller om kabeln är utan isolering kan det problemet uppstå mitt tips är att känna om plus och minus sitter hårt på tändspolen annars koppla en plus eller minus direkt från batteriet till tändspolen!

Nu säger försäkringsbolaget att de[…]

Summerton vid upplåsning

Det "spelar" en liten "låt&qu[…]

Volvo 744 går ryckigt.

Börja med att kolla tänddelarna. fö[…]

Jag har alltid tyckt att vi borde satsa på[…]