EX30(24-), EX90 (25-) relaterade ämnen.

Moderator: Moderatorer

av SundanceKid
#1581343
Nån ny info ang. 800v?
Jag är redo att lägga beställning då min xc90 T8 är 2 år nu. Tänkte få ut en EX90 lagom till sommaren som senast,
Jag kommer inte beställa innan jag vet att det blir en 800v jag får.
Är skiftet 400v-800v i höst?
av Hertsh
#1581344
SundanceKid skrev:Nån ny info ang. 800v?
Jag är redo att lägga beställning då min xc90 T8 är 2 år nu. Tänkte få ut en EX90 lagom till sommaren som senast,
Jag kommer inte beställa innan jag vet att det blir en 800v jag får.
Är skiftet 400v-800v i höst?
Inte en chans. Du kan plocka ut en annan tjänstebil ett varv till innan EX90 får 800v.

Bara de som inte kör elbil redan som tycker sånt är viktigt. Vi andra vet att laddhastighet inte är så avgörande.
av SundanceKid
#1581426
Hertsh skrev:
SundanceKid skrev:Nån ny info ang. 800v?
Jag är redo att lägga beställning då min xc90 T8 är 2 år nu. Tänkte få ut en EX90 lagom till sommaren som senast,
Jag kommer inte beställa innan jag vet att det blir en 800v jag får.
Är skiftet 400v-800v i höst?
Inte en chans. Du kan plocka ut en annan tjänstebil ett varv till innan EX90 får 800v.

Bara de som inte kör elbil redan som tycker sånt är viktigt. Vi andra vet att laddhastighet inte är så avgörande.
Nu är det inte tjänstebil vi pratar, det är privat bil.
Och jag är väl bevandrad i elbilsträsket. Är inne på 3:e elbilen nu(helt el)
av Plattanibotten
#1581655
Enligt uppgift kommer Volvo att kontakta sina beställare under nästa vecka med närmare besked och information :-) . Hoppas informationen stämmer.
av Plattanibotten
#1582307
Då kom det utlovade brevet från Volvo (Tyvärr fullt med besvikelser avseende funktionalitet, se längst ned):
Med lanseringen av EX90 inledde vi en ny era för Volvo Cars. EX90 är designad för att vara den säkraste Volvobilen någonsin, mycket tack vare banbrytande core computing-teknologi.

Du är viktig för oss, därför vill vi personligen ge dig nyheten om att din EX90 snart kommer att påbörja sin produktionsresa och att du snart kommer att kunna uppleva denna fantastiska bil på riktigt.

Framtiden för bilindustrin och framtidens fordon är definierade av mjukvara – bilar som EX90 kan ständigt utvecklas, uppdateras och förbättras under hela sin livstid i en ständigt föränderlig miljö.

Vi uppskattar verkligen det förtroende och tålamod du har visat. Vi är övertygade om att du kommer att njuta av den förfinade drivlinan och lugnet i vårt tystaste fordon hittills. Att köra en EX90 handlar inte bara om körglädje, utan också om att vara säker och att känna sig trygg.

Med EX90 tar vi säkerhet och teknik till en helt ny nivå för Volvo Cars. När du tar emot din EX90 kommer lidar-sensorn på taket att börja läsa av bilens omgivning och samla in data med sikte på att framöver aktiveras som en del av EX90:s Safe Space Technology. Lägg därtill nya innovationer som det avancerade systemet för förarförståelse, passageraravkänning och mycket mer för att hjälpa till att hålla inte bara dig och dina passagerare utan även de runt omkring bilen säkra.

Apple CarPlay är också precis runt hörnet och kommer som en del av framtida uppdateringar, liksom ljustemat på de centrala skärmarna. Vi har en plan för när dessa och andra uppdateringar rullas ut och vi kommer att hålla dig informerad längs vägen. Längre ner hittar du en översikt över vilka funktioner som kommer att installeras senare, tillsammans med beräknade tidsramar för när uppdateringarna planeras bli tillgängliga.

De flesta av uppdateringarna kommer att ske Over The Air, (”OTA"), utan besök hos din Volvohandlare. Vid vissa sällsynta tillfällen kommer ett verkstadsbesök att behövas, då kommer vi att kontakta dig i god tid för att boka en tid som passar.

Vi lever i en tid av snabb teknisk utveckling, och vi är lika förväntansfulla över att få leverera din EX90 som vi hoppas att du är över att få ta emot den. Tack än en gång för ditt förtroende.

Vad är då nästa steg? Din Volvohandlare kommer inom kort att kontakta dig med en mer detaljerad tidsplan för produktionen av just din EX90 och sedan även ge dig löpande uppdateringar. Vår kundsupport finns också till hands för att svara på alla dina frågor om EX90. Vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med dig!

Varma hälsningar

Jessica Span
Verkställande direktör, Volvo Car Sverige

EX90 funktionsöversikt

Lidar first safety scenario
I EX90 kombineras lidar, radar och kameror för att ge en detaljerad bild av vad som finns runt omkring bilen. Volvo Cars tar sin säkerhetsvision till nya nivåer med en lidaruppdatering som kommer att ge ökad kapacitet, även i mörker - och nödstyrningsfunktionen är beredd att gripa in för att förhindra kollisioner.
Från mitten av 2025

Cross traffic alert front automatic breaking
Med en kommande uppdatering kommer EX90 kunna upptäcka rörliga föremål framför bilen och varna/automatiskt bromsa vid behov när den närmar sig korsande fordon i korsningar.
Från mitten av 2025

Straight crossing path
I EX90 finns redan bra funktioner för att hålla koll på området runt omkring bilen. Och snart kommer en uppdatering som förbättrar sikten ytterligare i korsningar. Då lanseras nämligen möjligheten att få varningar om potentiella faror från sidorna i korsningar. EX90 kan till och med bromsas automatiskt om det skulle behövas.
Från mitten av 2025

Curve speed assist
Funktioner som Pilot Assist och adaptiv farthållning gör långa körningar till en skön och behaglig upplevelse. Snart kommer ytterligare ett tillägg på det här området i form av automatisk hastighetsreducering i kurvor.
Från mitten av 2025

Connected safety
Det finns en liveuppkopplad Volvo-community ute på vägarna. Volvobilar kan prata trådlöst med varandra för att sprida kunskap om potentiella utmaningar i närheten, till exempel halka, olyckor eller andra faror. Snart kommer en uppdatering som innebär att du kan få information om när det är läge att vara extra uppmärksam på vägen framför dig.
Från mitten av 2025

Apple CarPlay
Med den kommande Apple CarPlay-uppdateringen kan du få tillgång till din iPhone (5 eller senare) via Siri-röstkommandon och bilens centrala pekskärm. Då kan du använda röstkommandon för telefonfunktioner, kartor, musikappar och meddelandetjänster. Givetvis visas inga meddelanden på skärmen eftersom det alltid är bäst att undvika distraktionsmoment.
Planerad OTA-uppdatering, slutet av 2024

Ljust tema i center- och förardisplay
I nuläget är det svart som gäller, och till en början kommer mittdisplayen och kombiinstrumentet att ha detta tidlösa mörka utseende. Senare kommer en uppdatering som installerar ett ljustema, och då kan du välja att alltid ha det mörka läget på eller låta systemet växla mellan de båda lägena allteftersom UV-förhållandena runt omkring ändras.
Från mitten av 2025

Batterianvändning
För att behålla EX90:s core computer igång för att styra bilens mycket avancerade funktioner kan du komma att märka att den använder lite energi när den är parkerad. Bilen kommer att veta när den ska gå ner i “deep sleep mode” för att spara på batteriet. Detta krav på att köra core computing-system i bakgrunden kommer att åtgärdas med en planerad hårdvaruuppdatering.
Från mitten av 2025

Smart Charging
Efter en mjukvaruuppdatering, over the air, kommer din EX90 att kunna hjälpa till att balansera din elnätsanvändning och optimera laddningstiderna hemma. Bilen kommer automatiskt att kunna beräkna de bästa tiderna för låga energipriser och högeffektiv laddning. Den kan hålla reda på dina planerade avgångstider för att se till att bilen är laddad och redo när du är det.
Planerad OTA-uppdatering, första halvan av 2025

Bi-directional charging (Vehicle-to-home, vehicle-to-grid)
EX90 kan hjälpa till med att balansera samhällets nätanvändning och hjälpa till i hemmet. EX90:s kommande dubbelriktade laddningskapacitet kan inte dela ström med andra bilar eller enheter, men den kommer att kunna överföra överskottsenergi till ditt hem.
Från mitten av 2025
av LJN
#1582316
Om jag varit kund och beställt denna bil och väntat så länge på den, och sen få denna information....
av Kermit75
#1582317
Dom medger iaf att kunden får vara med att testa det sista…

” När du tar emot din EX90 kommer lidar-sensorn på taket att börja läsa av bilens omgivning och samla in data med sikte på att framöver aktiveras som en del av EX90:s Safe Space Technology. ”
av Jmill
#1582318
Ja när man väntat sedan november 2022 utan egentligen någon information så är jag trots allt glad att få någon information även om man hade hoppats på att saker skulle vara kompletta. Men av erfarenhet av nuvarande elbil P2 så har den blivit bättte med tiden tack vara OTA så det finns ju hopp om att detta blir bra, vilket jag iaf fortfarande tror och hoppas. Nu vill jag bara ha ett datum…
Användarvisningsbild
av leiwi
#1582324
Det är ju helt otroligt av Volvo att efter mer än två års försening , lura köpare att den kanske får det man betalat för kommer någon gång senare är ju inte klokt .Varför bilen skulle vara funktionell 2025 har man ju definitivt svårt att tro på!
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 23

Kört bilen till färjan. Årets seme[…]

Ska vara så

Faktiskt ingenting jag känner igen, har sj&au[…]

Helt död tomgång

Gick tillbaka och kollade på inläggen p[…]