Volvo S60N (11-17) V60, XC60 (09-17) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av kievY
#1553122
Hej,
Har kommit på tankarna att kanske montera krok på bilen. Har hänt 1-3 ggr per år att man behövt krok och har då behövt liksom låna bil från någon annan etc och vore skönt att kunna typ på ikea köpa saker och låna släp istället för att stå på parkeringen och inte få plats med det i bilen. Har en R-design och är ju sugen på en delbar.. men det är ont om delbara på skroten och hört att de kan kärva och så..
Frågan är hur den fasta ser ut?

Ser att V-parts säljer Westfalia delbar för 4990 och behöver då köpa till modul samt elsats.
Har fått offert på 11300 för delbart eller 8700 för fast hos Volvo. Att montera själv hade kanske gått, är mest orolig för hur ljuddämparen och värmeplåten där sitter.
Har sett lite bilder och så, är det ganska enkelt om man har verktyg och garage tänker jag?
#1553142
@kievY, Jag hade gjort det själv men det är ju så olika hur man vill och kan skruva

Du har monteringsanvisningen under drag, delbart
https://accessories.volvocars.com/sv-se ... 017?query=
av S6024t
#1553147
Inga problem vare sig med ljuddämparen eller värmeplåten,kan vara lite trångt mellan ljuddämparen och balken när man ska dra gast draget..men det går,du behöver inte lossa ljuddämparen..har gjort det på en R-design och på cc,ingen skillnad på jobbet..Stötfångaren måste givetvis bort...
av kievY
#1553177
@Micce1980, Ja, men har letat efter avtagbar krok på skroten och de är få, eller så försvinner de fort. Får hålla utkik, annars kanske man får ta en fast.. alt köpa en ny delbar och montera.
av kievY
#1553199
Olika typer av krokar, men spelar nog ingen roll. Tyska Westfalia har att man klickar upp kroken, medan Volvo har
0000c8af_80_07_56_24.jpg
0000c8af_80_07_56_24.jpg (9.2 KiB) Visad 1108 gånger
en mer rak montering.
av kievY
#1555930
Hur fungerar en relästyrd dragkork, antar att växellådan, antisladd och elektroniken samarbetar med släpet. Men hur är det med parkeringssensorer, stänger den av automatisk fram och bak, eller måste man trycka på knappen? Då stänger den ju av fram också. En verkstad jag varit i kontakt med säger att de kan koppla Volvostyrt relä att allt fungerar med bilens mjukvara förutom sensorerna då man får trycka på knappen vid backning.
#1555942
kievY skrev:Hur fungerar en relästyrd dragkork, antar att växellådan, antisladd och elektroniken samarbetar med släpet. Men hur är det med parkeringssensorer, stänger den av automatisk fram och bak, eller måste man trycka på knappen? Då stänger den ju av fram också. En verkstad jag varit i kontakt med säger att de kan koppla Volvostyrt relä att allt fungerar med bilens mjukvara förutom sensorerna då man får trycka på knappen vid backning.
Om du låter en Volvoåterförsäljare installera mjukvaran med Volvos reläsats så stänges bilens bakre parkeringssensorer av när du kopplar på något. Fram fungerar fortfarande. Du behöver inte trycka på några knappar eller ändra något i bilens menyer.
av dannesk
#1555944
Kör du med Volvo TRM-modul och mjukvara så stängs inte bara baksensorerna/bakre radarn av utan även automatlådan och stabiliseringsystemet byter program till ett mer anpassat för släp.
Konstigt Elfel

Ok vid fick en läsning med obd läsare. V[…]

Victor Reinz är ju bra skit, det blir nog fi[…]

Nu är det inte Google med i min XC90 kan ma[…]

Kom hem i veckan efter att ha kört lite ö[…]