Volvo S80N (07-16), V70 II (08-16), XC70 II (08-16) relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1543764
Frågade igår om Batteri till S80 2.5 turbo automat 07:a och fick bra svar. Tackar för detta.. Anledningen till frågan var att batteriet var dåligt, endast 10.3V när den hade stått några dagar. Satte då på laddaren och laddade i ett dygn. Visade då 12.85V. Startade och mätte då laddningen, visade då ca 14.35V när den laddade.

Kollade lite idag när jag var en snabb sväng i garaget. Hade nu stått ca 2dgr. utan laddning och visade ca 10.3V igen och vägrade naturligtvis att starta. Kollade att lampan i bagaget och handsfack belysning var släckta.
Kan det vara batteritorsk? Har ingen aning om hur gammalt batteriet är eller vilka AH det har.
Kanske drar tjuvström. Kopplade in Iscan läsaren men såg inget direkt förutom att den visade för låg spänning i ett flertal moduler. Koppla in en ampermeter i serie på + polen för att se vad den drar. Hur mycket ska den dra när allt är i viloläge, ca 20mA eller är det mer?
Vad skulle ni ha gjort? Chansa att byta batteriet och hoppas på det bästa eller.... Är lite nojjig med att koppla ur batteriet. Har ju läst om ett flertal som har fått en massa konstiga felmeddelanden efter detta. Tipps??
#1543914
Blev ett nytt batteri, var tvungen. Det gamla hade exploderat när det stod på laddning i 2dygn. Det var nog delvis mitt eget fel. Fick inte igång smart laddaren så kopplade på en hederlig gammal dags laddare som laddar med 4A. Ampere mätaren gick upp till max på en gång. Tänkte inte mer på det. Så när jag kom ut till garaget såg jag detta.

<a href='https://www.bildtagg.se/bild/tlbwyszzqgyzxio1m63nd3f' target='_blank'><IMG src='https://www.bildtagg.se/file/tlbwyszzqgyzxio1m63nd3f' /></a>

<a href='https://www.bildtagg.se/bild/gbghksp9i8aq0i5b2stuwsg3' target='_blank'><IMG src='https://www.bildtagg.se/file/thumb/gbgh ... 5b2stuwsg3' /></a>
<a href='https://www.bildtagg.se/bild/ttpwwirbg7 ... ÄNKTEXT</a>
#1543917
Kan det ha varit kortis i någon cell och därför smart laddaren inte hoppade igång?? Var ju lite nojjig när jag skulle starta men hoppade igång så fint och allt verkar ju funka och inga varningslampor som lyste. Måste ju ha smällt ganska bra när den delade på batteriet. Har ju sprutat lite syra men det mesta hade hamnat på framrutan och ingenting på någon lackerad del som tur var. Har aldrig råkat ut för detta eller sett något sprängt batteri tidigare. Hoppas det funkar nu då.
#1543941
Ouch, tur att du inte stod i närheten när det small. Har hört talas om folk som förlorat synen efter att ha fått syra i ögonen vid batteriexplosion..
När man laddar så bildas explosiv knallgas i cellerna, speciellt om man har en "dum" laddare som fortsätter att trycka på ström och driva upp spänningen även när batteriet är fulladdat.
Men för att det ska smälla krävs en tändande gnista. Antingen från en kortslutning eller en glappkontakt någonstans inne i batterihöljet. Så där var nog det ursprungliga felet :oops:
Spola rent med vatten överallt där det har stänkt eller runnit syra så du inte får korrosionsskador efterhand..

Provar att rådgöra med alla kloka forum[…]

Navigations valet utgråads

Hårdvaran för navigation bör finan[…]

Är detta svaret på din fråga? F[…]

Justering Halvljus

Fick en 2:a för att höger halvljus ä[…]